Zaterdag 4E: OLIVEO wint strijd om eerste plaats van RVC Celeritas

|||||||||||||||||||||

In de strijd om de titel rekende OLIVEO af met directe concurrent RVC Celeritas. In Pijnacker eindigde het duel in 3-0. Onderaan de ranglijst pakten DVC en Haagse Hout de winst en hield REMO verrassend een punt over aan het duel met SEV.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Aad van der Knaap

OLIVEO – RVC Celeritas

Het topduel om de eerste plaats tussen OLIVEO en RVC Celeritas in Pijnacker ging de rust in met een 1-0 stand op het bord. Niels Bentvelzen nam de openingstreffer voor zijn rekening. RVC Celeritas voerde de druk op, maar OLIVEO hield stand tot aan de rust. In de tweede helft besliste OLIVEO het duel in haar voordeel. Noah Boer en Laurens Huurman voerden de score op naar 3-0. Tussen de treffers door kwamen de Rijswijkers met tien man te staan na een rode kaart. OLIVEO heeft nu twee punten voorsprong op de tegenstander en een duel minder gespeeld.

SEV – REMO

Op sportpark De Kastelenring stelde SEV teleur met een doelpuntloos gelijkspel tegen REMO. Voor de bezoekers, die vechten voor lijfsbehoud, een belangrijk punt. REMO heeft een achterstand van twee punten op DVC dat net boven de gevarenzone staat.

Vredenburch – KSD Marine

Ondanks een matige wedstrijd won Vredenburch met 3-1 van KSD Marine. Uit een strafschop, benut door Brian Koster, namen de bezoekers een 0-1 voorsprong. Na twaalf minute in de tweede helft leverde een eigen doelpunt van Jeffrey Vink de gelijkmaker op. Invaller Rico Deekman nam niet alleen de 2-1 voor zijn rekening, maar zorgde uit een strafschop ook voor de 3-1 eindstand.

Graaf Willem II-VAC – Semper Altius

Semper Altius, dat nog niet veilig is, hield Graaf Willem II-VAC tot aan de rust goed bij. De teams gingen aan de thee met een 0-0 stand op het scorebord. Na rust kwamen de Rijswijkers zelfs op voorsprong. Patrick Suijkerbuijk schoot een vrije trap binnen. Graaf Willem II-VAC kon de winst alsnog pakken door treffers van Bob Huiskes en Daniel Nolet.

Haagse Hout – De Ster

Op het Vlamenburg deed Haagse Hout goede zaken tegen rode lantaarndrager De Ster. Na een 0-0 ruststand scoorde Osman Sarikaya de enige treffer van het duel. De score had veel hoger kunnen uitvallen dan de magere 1-0, maar de thuisploeg verzuimde om de vele kansen te benutten.

DVC – RAS

RAS zat totaal niet in de wedstrijd tegen DVC en keek na een paar minuten spelen al tegen een achterstand aan. Joey Nolten schoot de ploeg uit Delft naar een 1-0 voorsprong. Vijf minuten voor de rust kwam RAS weer op gelijke hoogte. Daniq Baltazar schoot de bal over de keeper heen. In de tweede helft was het na tien minuten raak voor de thuisploeg. Met zijn tweede treffer was Joey Nolten verantwoordelijk een 2-1 stand. RAS scoorde nog wel, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.