Zaterdag 4E: OLIVEO wint van SEV, RVC Celeritas laat punten liggen

|||||||||||||||||||||||

De strijd om het kampioenschap in 4E blijft boeiend. OLIVEO kwam met een goed resultaat thuis na het uitduel bij SEV. RVC Celeritas was minder fortuinlijk en kwam niet verder dan een gelijkspel bij Graaf Willem II-VAC.

Tekst: Roland van der Linden       |     Foto’s: Franca Dobbe & Alex Pronk

In Leidschendam boekte OLIVEO een uitstekend resultaat. Trainer Edwin Vurens zag zijn team al snel op voorsprong komen. Een hoekschop van Niels Bentvelzen werd door Tim van Rheenen ingekopt.  In de 33e minuut volgde de 0-2, die op naam van Bob Ruigrok kwam. Halverwege de tweede helft vielen in korte tijd twee treffers. Niels Bentvelzen en Mac Huurman zorgden voor een veilige 0-4 stand. Tim van Rheenen en Noah Boer bepaalden de eindstand op 0-6.

Graaf Willem II-VAC hield RVC Celeritas op een 2-2 gelijkspel. Uit een benutte strafschop van Laurens Bentvelzen kwam de ploeg van trainer Jan de Jong op voorsprong. Ook de Rijswijkers kregen een penalty. Abdoellah Tajdirti faalde niet vanaf elf meter. RVC Celeritas nam nog voor rust een voorsprong. Jergo Leijdekkers trof doel en zorgde voor een 1-2 ruststand. Vlak na de doelwisseling was het alweer 2-2. Voor Graaf Willem II-VAC was Leo Dijkhuizen trefzeker. Die stand bleef tot het eindsignaal op het scorebord staan. (Foto’s boven en onder: Franca Dobbe)

In het duel tussen Haagse Hout en Vredenburch bleef het lang 0-1. Voor rust hadden de Rijswijkers een voorsprong genomen door een treffer van Erwin Kruit. Pas in de 78e minuut kon Lako Hamad op aangeven van Jip Amiabel de 0-2 scoren. Daarna ging het hard. In vijf minuten tijd scoorde Vredenburch nog drie keer. Jordy van Wanrooij, Erwin Kruit en Rico Deekman waren trefzeker.

Gelijke spelen

Op Sportpark Hoekpolder speelden Semper Altius en HPSV met 3-3 gelijk. Voor de thuisclub waren Justin Wenkenbach, Mick van Oorschot en Morad Chadli de doelpuntenmakers. Ook DVC tegen De Ster eindigde in 3-3. DVC nam tot drie keer toe een voorsprong, maar de Haagse bezoekers kwamen evenzoveel keer terug. Melvin Legierse en Danny Wevers (2x) schoten met scherp voor de Delftse club. Danso, Kelvin Ezeike en David Christopher scoorden voor De Ster. (Foto’s onder: Alex Pronk)

Sterk

RAS begon sterk aan de wedstrijd tegen KSD Marine. Twee goede kansen binnen vijf minuten leverden een treffer van Mucahit Torun op. RAS controleerde de wedstrijd, maar kon pas vlak voor rust op 2-0 komen door opnieuw Torun. Na de thee zakte RAS te veel in en kreeg een tegentreffer van Josh Smart te verwerken: 2-1. De thuisploeg ging op zoek naar haar derde treffer en slaagde in die missie. Weer vond Mucahit Torun het doel. Uit een vrije trap bracht Roan van Baaren KSD Marine weer terug in het duel: 3-2. RAS kreeg vervolgens kans op kans op de 4-2, maar verzuimde te scoren. RAS-speler Imad Oualhadj kreeg zijn tweede gele kaart, maar het bracht de zege van de thuisploeg niet meer in gevaar.

(Klik HIER voor meer foto’s van Graaf Willem II/VAC-Celeritas)