Zaterdag 4E: REMO en De Ster komen gelijkspel overeen

De koplopers geven elkaar nog geen duimbreed toe. RVC Celeritas boekte een fraaie zege op stadgenoot Vredenburch, OLIVEO boekte een monsterzege op HPSV. Het duel tussen Graaf Willem II-VAC en Haagse Hout haalde net het einde niet. REMO speelde onderaan de ranglijst gelijk tegen De Ster.

RVC Celeritas – Vredenburch                    –

In het Rijswijkse onderonsje tussen RVC Celeritas en Vredenburch werd de rust bereikt met een 0-0 stand op het bord. De bezoekers waren de bovenliggende partij, maar konden de voorsprong niet grijpen. In de tweede helft kreeg RVC Celeritas een strafschop die door Abdoellah Tajdirti benut werd: 1-0. Er was meer leed voor Vredenburch nadat Mitchel Jacobs uitviel met een gescheurde achillespees. De thuisclub liep in de laatste twintig minuten weg naar een 4-0 overwinning. Jergo Leijdekkers (2x) en Brian de Wolf waren trefzeker.

OLIVEO – HPSV

OLIVEO liet er in het duel met HPSV geen twijfel over bestaan wat haar ambities zijn. Binnen een half uur had de club uit Pijnacker al een 4-0 voorsprong te pakken. Nog voor de rust was de score al opgelopen naar 6-0. Na de thee deed OLIVEO het iets rustiger aan en eindigde het duel in 10-1. De doelpunten van de thuisploeg kwamen op naam van Joey van Eeden, Noah Boer (2x), Laurens Huurman, Max Huurman (2x), Tim van Rheenen, Frank van der Zwan (2x) en Niels Bentvelzen. Namens HPSV was Percy Bongers de doelpuntenmaker.

Graaf Willem II-VAC – Haagse Hout

Op de Roggewoning besliste Graaf Willem II-VAC het duel al in de eerste helft in haar voordeel. Jaap van Vliet, Laurens Bentvelzen, Brian de Jong en Leo Dijkhuizen zorgden voor een 4-0 voorsprong tegen het arme Haagse Hout. Ook na de thee vond de thuisploeg het doel. Na de 5-0 van Luuk Evenhuis nam Martijn Nieuwenhuizen in de 77e minuut de 6-0 voor zijn rekening. De 17-jarige Samuel Eboea scoorde een eretreffer voor Haagse Hout. Na de 7-1 van Bob Huiskes werd het duel in de 88e minuut gestaakt. De assistent-scheidsrechter van Haagse Hout kreeg rood van Glenn Berkleef, die besloot een einde aan het duel te maken. Volgens Haags Hout was de kaart onterecht omdat de assistent-scheidsrechter werd aangevallen door een speler van de tegenstander.

KSD/Marine – SEV

SEV kwam in het uitduel bij KSD Marine niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Voor de thuisploeg scoorde Brian Koster uit een strafschop. Jasper Koning nam het doelpunt van de Leischendammers voor zijn rekening. Ondanks het puntenverlies klom SEV, de ploeg van trainer Kenneth Soechit (foto), door de nederlaag van Vredenburch naar de derde positie.

REMO – De Ster

REMO speelde een prima partij tegen hekkensluiter De Ster, maar bleef steken op een 2-2 gelijkspel. Rutger Beers en Samir Offaki scoorden voor REMO de doelpunten. De Ster kwam vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte. Kelvin Onose was verantwoordelijk voor beide doelpunten van De Ster.

Semper Altius – RAS

De Rijswijkers overrompelden RAS in de eerste vijf minuten. Justin Wenkenbach en Roger van der Bosch schoten Semper Altius naar een 2-0 voorsprong. Na bijna een half uur spelen viel ook de 3-0 uit een vrije trap van Mitchell Burgwal. Vijf minuten later kon RAS wat terugdoen via Aboubaker Sibide. Bij rust was het 4-1 door een benutte strafschop van Mick van Oorschot. In de tweede helft kwam RAS volledig terug in het duel. Edward Sintim en Eray Yilmaz zorgden voor een 4-3 stand. In de slotfase tekende Mucahit Torun voor de 4-4 eindstand.