Zaterdag 4F: Doelpuntenfestijn bij sv Houtwijk en GDA

||||||||||||||

sv Houtwijk liep volledig over Toofan heen, maar kon GDA niet overtreffen. Op sportpark Madestein scoorde de thuisploeg maar liefst zeventien keer. Koploper MSV’71 had het lastig tegen sv Erasmus, maar keerde huiswaarts met een nipte zege.

Tekst: Roland van der Linden      |    Foto’s: Wil aan de Wiel

sv Erasmus – MSV’71

In Den Haag leek MSV’71 het duel tegen sv Erasmus al in de eerste helft beslist te hebben. Met een zuivere hattrick zorgde Joel Meijnckes voor een 0-3 stand bij rust. In de tweede helft keerden de kansen na een rode kaart voor Paul Dorsman van de club uit Maassluis. sv Erasmus kwam uit een vrije trap van Danny Stakenburg op 1-3. Het werd nog spannend na de 2-3 van Christopher Melfor, maar daar bleef het bij.

sv Houtwijk – Toofan

In de achtervolging op MSV’71 poetste sv Houtwijk haar doelsaldo nog eens extra op tegen Toofan. De equipe van trainer Richard Douw bond de bezoekers met 11-3 aan de zegekar. Enrico de Haas scoorde vier keer en ook Kadir Narsen en Sinan Ocan waren zeer doeltreffend. Beiden scoorde drie keer. Lesley Kloor vond ook nog het net. Namens Toofan scoorde Andrii Tsmukh de 3-1 en zorgden Viresh Kalloe (5-2) en Nino Rosini (6-3) voor de overige doelpunten.

GDA – HMSH

In het ongelijke duel tussen GDA en HMSH had de thuisploeg al bij rust een 7-0 voorsprong te pakken. Van een wedstrijd was nooit sprake en het duel eindigde in een eclatante 17-0 overwinning. De doelpunten van GDA kwamen op naam van Gökmen Coban (5x), Samir Ben Omar (3x), Sander van der Ende (3x), Noa Schoenmaker (2x), Justin Schoenmaker, Hassan Aknouch en Arnoud Ooijevaar. HMSH schoot ook nog een keer in eigen doel.

BMT – Quintus

BMT opende sterk tegen Quintus en zette veel druk. De thuisploeg kreeg meteen een aantal goede kansen en dit leverde in twintigste minuut de openingstreffer op. Een mooie steekpass van Bayram Akyon werd goed aangenomen en afgewerkt door Ilhan Şentürk. BMT zakte wat terug en gaf Quintus de kans om terug te komen in het duel. Na bijna een half uur spelen scoorde Stijn van der Wel en vijf minuten later bracht Max van der Knaap de 1-2 op het bord. Na een kwartier in de tweede helft schoot Bayram Akyon een vrije trap strak in de kruising en was de stand 2-2. BMT kwam op stoom en opnieuw was Akyon trefzeker. Na de 3-2 werkte Quintus nog aan een slotoffensief, maar BMT bleef overeind. Ilhan Sentürk besliste het duel definitief in het voordeel van BMT: 4-2.

PGS/Vogel – Maasdijk

vv Maasdijk nam na een kwartier spelen de leiding in het duel met PGS/VOGEL. Uit een kopbal zorgde Kevin van den Berg voor een 0-1 stand. Nog voor de rust kwam de ploeg van trainer Vita Lorente op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Jeffrey Helder. In de tweede helft besliste de thuisploeg het duel in haar voordeel. In de 78e minuut leverde een doelpunt van Rami Abdelrazak de 2-1 overwinning op.

ODB – VCS

Na een half uur spelen kwam ODB op achterstand tegen VCS, dat een overwicht had. Een harde voorzet van Ne-Shawn Morris werd door ODB-verdediger Kevin Boer in het eigen doel gewerkt. De wedstrijd ging gelijk op in de eerste helft, maar werd wel gekenmerkt door de vele momenten dat het spel stil werd gelegd. Na de thee ontstond een open duel. VCS miste een flink aantal 100% kansen, maar keeper Dennis Winkel hield ook twee goede mogelijkheden van ODB tegen. ODB kwam tien minuten voor tijd op gelijke hoogte door een treffer van Michael Dirksen. De 1-1 werd ook de eindstand.

GSC ESDO – Wanica Star

GSC ESDO won van Wanica Star met ruime marge. Door een eigen doelpunt kwam GSC ESDO op een 1-0 voorsprong. Wanica Star kwam goed terug in het duel en nam een 1-2 voorsprong. Na treffers Samir Oulhani en Faisal Faik was de stand weer 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Wanica Star kon nog een keer op gelijke hoogte komen, maar werd daarna naar een 8-3 nederlaag gespeeld. Samir Oulhani, Brahim Amheye (3x) en Jassin Khoudari waren scherp in de afwerking.  De doelpunten van Wanica Star kwamen op naam van Jairick de Palm (2x) en Reggie Duah.