Zaterdag 4F: Koplopers sv Houtwijk en MSV’71 laten geen steken vallen

|||||||||||||||

MSV’71 sloot het spannende duel met regiogenoot Quintus af met een kleine overwinning. sv Houtwijk had het iets makkelijker tegen GSC ESDO. GDA lijkt afgehaakt in de titelstrijd na een gelijkspel tegen BMT.

Tekst: Roland van der Linden     |   Foto’s: Wil aan de Wiel

sv Houtwijk – GSC ESDO

Bij koploper sv Houtwijk was trainer Richard Douw afwezig voor het duel met GSC ESDO. Zijn plaats op de bank werd ingenomen door Dave Lamens, die een drukke middag had. Lamens speelde ook nog een kwartier mee in het duel en kon ook nog scoren in het met 5-2 gewonnen duel. De overige treffers van sv Houtwijk kwamen op naam van Kadir Narsen, Sinan OCcal, Lorenzo Scheffer en Rico de Haas.

Quintus – MSV’71

Ook naaste concurrent MSV’71 was aan de winnende hand. In het duel met Quintus kwam de ploeg uit Maassluis na twintig minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Paul Dorsman. Ook de thuisploeg van trainer Richard Langeveld kreeg goede mogelijkheden om te scoren, maar kon deze niet verzilveren. Vlak voor het eindsignaal kreeg Quintus een strafschop, maar Angelo Zwirs liet de kans liggen: 0-1.

GDA – BMT

GDA begon sterk aan het duel met BMT en zette veel druk naar voren. BMT moest naar achteren, maar het leverde niet veel kansen op voor de club uit Loosduinen. Beide teams toonden veel inzet, maar het was duidelijk dat de Ramadan veel vergde van de spelers van BMT. Bij het rustsignaal was de score nog steeds 0-0.

Na de thee voerde GDA de druk verder op en dit leverde een aantal goede kansen op, maar paal en lat stonden succes in de weg. BMT kwam goed weg, maar moest in de 56e minuut toch een tegentreffer incasseren. Na een mooie combinatie tussen Sander van der Ende en Samir Ben Omar kon Gokmen Coban scoren. De vreugde was van korte duur. Na een mooie pass van Bayram Akyon kon Melih Ozturk goed afronden: 1-1. GDA werd daarna slordiger, maar BMT kon hier geen gebruik van maken.

Wanica Star – sv Erasmus

sv Erasmus had het lastig tegen hekkensluiter Wanica Star, maar kwam wel als overwinnaar uit de strijd. Voor de ploeg van trainer Patrick Vink opende Ibrahim El Assili de score. Nog voor de thee kwam Wanica Star op gelijke hoogte dankzij een benutte strafschop van Jairick de Palm. In de tweede helft schoot Ibrahim El Assili met zijn tweede treffer sv Erasmus alsnog naar de winst: 1-2.

PGS/Vogel – ODB

Het duel tussen PGS/VOGEL en ODB leverde een doelpuntloos gelijkspel op. Beide teams ontlopen elkaar op de ranglijst ook bijna niets en blijven door het resultaat aan de bovenkant van het rechterrijtje steken.

Maasdijk – VCS

VCS nam in het uitduel bij Maasdijk een 0-2 voorsprong in de eerste helft dankzij treffers van Ne-Shawn Morris en Ouassama Talhaoui. Na de doelwisseling waren de rollen compleet omgedraaid. Maasdijk trok de stand gelijk en kon uiteindelijk zelfs de punten in eigenhuis houden.  Wouter Boers (2x) en Jack Gardien schoten het team van trainer Richard Krayenbosch naar een 3-2 overwinning.

Toofan – HMSH

Toofan won het kelderduel van HMSH met ruime cijfers. In de eerste helft keken de Ockenburgh-bewoners nog tegen een achterstand aan. In de tweede helft stelde Toofan orde op zaken.  Slavic Yaroslav boog met twee treffers de achterstand om in een 2-1 voorsprong, waarna Vladislav Brytkovskyi en Nino Rosini de eindstand bepaalden op 4-1.