Zaterdag 4F: Quintus en GDA kruipen wat dichterbij koplopers

||||||||||

Lijstaanvoerder sv Houtwijk ging verrassend onderuit tegen BMT. De eerste plaats kwam niet in gevaar, omdat ook MSV’71 verloor. GDA was in Maassluis de betere ploeg. Ook Quintus was aan de winnende hand. ODB werd met nipt verschil verslagen.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Franca Dobbe

BMT – sv Houtwijk

BMT en sv Houtwijk kregen veel ruimte van de arbiter in de openingsfase, waardoor beide teams de grens opzochten. Na wat kansen over en weer kwam BMT in de tiende minuut met tien man te staan nadat Emrah Tiryaki Enrico de Haas onderuithaalde. sv Houtwijk kreeg daarna enkele kansen, maar kon die niet benutten. Vijf minuten voor rust kwam BMT op voorsprong. Met een schitterende pass bereikte Mehmet Celebi Bayram Akyon die de bal goed voorgaf. De voorzet was dermate strak dat een verdediger van sv Houtwijk de bal achter zijn eigen doelman schoot: 1-0. Na de thee probeerde sv Houtwijk het spel te maken, maar kon door veel slordigheden het BMT niet echt moeilijk maken. BMT bleef overeind en kreeg in de slotfase zelfs nog een aantal kansen: 1-0.

MSV’71 – GDA

Een gehavend GDA verscheen aan de aftrap tegen MSV’71 met een aantal spelers die niet geheel fit waren. De bezoekers namen ondanks de tegenslag meteen het initiatief. Halverwege de eerste helft was het raak voor GDA. Gökmen Coban schoof de bal langs de doelman van de thuisclub: 0-1. GDA zette door en werd nog voor rust beloond en weer was Gökmen Coban trefzeker: 0-2. Na rust probeerde MSV’71 de bakens te verzetten, maar kon niet gevaarlijk worden. GDA besliste het duel na een kwartier spelen door een treffer van Samir Ben Omar die koel afrondde: 0-3. GDA kreeg meer kansen, maar was slordig in de afwerking. MSV’71 bracht nog wel de 1-3 op het bord, maar verder kwam de thuisploeg niet.

ODB – Quintus

Quintus boekte een benauwde overwinning op ODB. In Den Haag kwam de enige treffer van het duel op naam van een speler van ODB, die de bal in eigen doel deponeerde. Door de 0-1 zege hield Quintus wel haar derde plaats in handen.

HMSH – Maasdijk

Maasdijk haalde flink uit tegen rode lantaarndrager HMSH. Na een 1-4 ruststand voegde Maasdijk nog zes treffers aan haar totaal toe in de tweede helft: 1-10. Kevin van den Berg nam vier treffers voor zijn rekening. De overige doelpunten van Maasdijk kwamen op naam van Nikki Krouwer, Wouter Boers (2x), Shane Sanders en Roy Bruinen (2x). Fouad Menhal redde de eer van de Haagse club.

VCS – sv Erasmus

sv Erasmus klom ten koste van VCS naar een vijfde plaats door een ruime overwinning in de onderlinge confrontatie. Christopher Melfor bracht sv Erasmus op een 0-1 voorsprong waarna Ne-Shawn Morris voor de gelijkmaker zorgde. Na de 1-2 van Mitchel Beijersbergen kreeg een speler van sv Erasmus twee gele kaarten. Eén voor het wegtrappen van de bal en één voor het leveren van commentaar op de arbiter. Het deerde sv Erasmus niet. Met twee treffers bracht Melfor de ruststand op 1-4. Ook na de pauze scoorde Melfor nog een keer. Kasper Koers had het laatste woord waarmee hij sv Erasmus een 1-6 zege bezorgde.

GSC ESDO – PGS/VOGEL

GSC ESDO en PGS/VOGEL schotelden de toeschouwers maar liefst elf doelpunten voor. Vlak voor tijd besliste de bezoekende ploeg van trainer Vita Lorente het duel met 5-6 in haar voordeel. Mario van Duinen (2x), Glenn Plum (2x), Orry van der Gronden en Danny Plugge schoten het halve dozijn vol voor PGS/VOGEL.

Wanica Star – Toofan                                 –

De Haagse laagvliegers kwamen een 2-2 gelijkspel overeen. Dit betekent dat Toofan net als Wanica Star komend seizoen in de vijfde klasse uitkomt. Namens Wanica Star waren Jeffa Nygana en Josh Asare trefzeker. Aanvoerder Nino Rosini nam Toofan op sleeptouw, maar de ploeg miste veel kansen. Rosini zorgde voor rust voor de 1-1 en na de thee voor de 2-2.

(Klik HIER voor meer foto’s van HMSH-Maasdijk)