Zaterdag 4F: Quintus naar derde plaats na monsterzege op Toofan

|||||||||||||||||

Het topduel tussen MSV’71 en koploper sv Houtwijk werd verplaatst naar 18 april. Veel van de achtervolgers maakten geen fouten en verkleinden de voorsprong van de twee topploegen. Alleen Maasdijk zakte op de ranglijst door een nederlaag tegen GDA.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Wil aan de Wiel

Quintus schoot er vrolijk op los tegen Toofan. Al voor de rust was het duel in Kwintsheul volledig beslist. Angelo Zwirs eiste in de eerste helft een hoofdrol voor zich op. Hij nam de eerste vier treffers voor zijn rekening voordat Rob van Binsbergen de ruststand op 5-0 kon bepalen. Ook na de thee kon Zwirs nog twee keer het net vinden. Tussen zijn treffers door pikte O19-speler Timo van Houten ook zijn doelpuntje meer.  In de slotfase redde Vireen Jagram de eer van Toofan, waardoor de eindstand 8-1 werd.

GDA veroverde drie belangrijke punten in het duel met concurrent Maasdijk. In een gelijk opgaande eerste helft kwam GDA na ruim een half uur op voorsprong. Uit een afgeslagen hoekschop werd voor het doel vrijgespeeld en zijn inzet verdween in de touwen: 0-1. Twee minuten later was het weer raak. Een corner viel een beetje dood in de zestienmeter van Maasdijk. Sander van der Ende bedacht zich geen moment en nam het doel onder vuur: 0-2. Na rust had Maasdijk de wind mee en zette flink druk op GDA. Dit leverde in de 51e minuut de 1-2 op van Nicky Krouwer. Een hoekschop werd bij de tweede paal dankzij de wind binnengedraaid. Maasdijk bleef druk zetten, maar kon niet meer op gelijke hoogte komen. Nick van Vliet kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor Maasdijk het duel met tien man op het veld eindigde.

VCS won in een sportief duel met ruime marge van Wanica Star. Bij rust had de thuisploeg al een 3-0 voorsprong opgebouwd. Na de openingstreffer van Rico Kogeldans scoorde Rashidi Gilkes een hattrick: 4-0. Het veel sterkere VCS liep daarna uit naar een 7-0 stand door doelpunten van Gregory Overman, Colling Seintje en Keanu Kappar. Tien minuten voor het eindsignaal scoorde Jeff Nyagane de enige treffer namens Toofan: 7-1.

Half dozijn

sv Erasmus liet geen spaan heel van HMSH en schoot een half dozijn treffers in het doel van de tegenstander. Door twee doelpunten van Danny Stakenburg en een treffer van Mitchel Beijersbergen ging sv Erasmus met een 3-0 voorsprong de rust in. Na de thee waren Stefan de Roode, Giovanni van Spronsen en Danny Stekenburg verantwoordelijk voor de doelpunten: 6-0.

PGS/VOGEL moest haar meerdere erkennen in BMT. Op Ockenburgh kon BMT weglopen naar een 0-3 voorsprong voordat Ekaitz Balbas Saez iets kon terugdoen voor de equipe van trainer Vita Lorente. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-4. Voor BMT verzorgde Ilhan Senturk drie treffers en was ook Melih Ozturk doeltreffend. Het laatste doelpunt van PGS/VOGEL kwam op naam van Mario van Duinen.

Rood

ODB kwam na tien minuten spelen achter tegen GSC ESDO. Voor een overtreding werd niet gefloten waarna de bezoekers profiteerden en de 0-1 produceerden. ODB ging beter voetballen en boog binnen een half uur de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Timo Tuin en Jordi Mulder zorgden voor de doelpunten. In een rommelige tweede helft kregen beide teams kansen. ODB-aanvoerder Jerry Hogeboom kreeg rood, maar ODB hield stand zelfs na veertien minuten blessuretijd.