Zaterdag 4F: Veel duels eindigen in doelpuntenregen, sv Houtwijk blijft eerste

||||||||||

De competitie is duidelijk weer in de laatste fase beland. Veel duels eindigen in monsterscores. sv Houtwijk hield haar eerste plaats in handen na een duidelijke zege op VCS. MSV’71 versloeg BMT in Den Haag. ODB was met 11-1 te sterk voor HMSH en Quintus won met dezelfde cijfers van GSC ESDO.

Tekst: Roland van der Linden     |     Foto’s: Wil aan de Wiel

sv Houtwijk – VCS

Het kampioenschap ligt binnen handbereik voor sv Houtwijk. De mannen van trainer Richard Douw wonnen in een goede wedstrijd met 9-3 van VCS. Sinan Ocal eiste met vijf treffers een hoofdrol voor zich op. Kadir Narsen en Enrico de Haas scoorden allebei twee keer. Met alleen nog een duel tegen Wanica Star voor de boeg kan de titel sv Houtwijk bijna niet meer ontgaan.

BMT – MSV’71

MSV’71 kon in de eerste helft moeilijk loskomen van tegenstander BMT. De Haagse thuisploeg hield haar doel schoon en ging met een 0-0 stand de rust in. In de tweede helft kon MSV’71 eindelijk het net vinden. Door doelpunten van Jeremy van Loenen (2x) en Joel Meijnckens werd alsnog een 0-3 overwinning uit het vuur gehaald. Toch lijkt MSV’71 genoegen te moeten nemen met een plaats in de nacompetitie.

GDA – Wanica Star

GDA domineerde de hele wedstrijd tegen Wanica Star en is door de 9-1 zege bijna zeker van de nacompetitie. Al voor rust was het duel gespeeld. Gokmen Coban opende met twee treffers het doelpuntfestijn, waarna Sander van der Ende (21e minuut) en Samir Ben Omar (23e) er al snel 4-0 van maakte. De doelpuntenmachine stokte daarna tot aan de rust.

Binnen tien minuten na de thee liep de stand op maar 6-0 door Gokmen Coban en Noa Schoenmaker. In een knotsgekke slotfase werd er nog vier keer gescoord. In de 87e minuut tekende Sander Van der Ende voor de 7-0, waarna Jairick de Palm de eer redde van Wanica Star. In de 89e minuut zorgde Dennis Lubout voor een 8-1 stand. In blessuretijd kwam de 9-1 op het bord via Wessel van Gaalen.

GSC EESDO – Quintus

Quintus haalde flink uit tegen GSC ESDO in een poging om nog kans te maken op ticket voor de nacompetitie. Jesse van Paassen (2x), Tim van der Meer, Max van der Knaap, Angelo Zwirs (4x), Dean van der Stap (2x) en Milan Vis bezorgden de ploeg uit Kwintsheul een 1-11 overwinning. Het lijkt niet voldoende voor een plaats in de nacompetitie. Concurrent GDA zal met een monsteroverwinning verslagen moet worden.

sv Erasmus – Maasdijk

sv Erasmus nam al na twee minuten spelen de leiding tegen Maasdijk door een treffer van Danny Stakenburg. Na de gelijkmaker van Wouter Boers kon de Haagse club opnieuw een voorsprong op het bord zetten. Nu was het Mitchel Beijersbergen die scoorde: 2-1. Maasdijk kon opnieuw langszij komen door een doelpunt van Stan Groenewegen. Vlak voor het eindsignaal kon de ploeg van trainer Patrick Vink eindelijk de genadeklap uitdelen. Met zijn tweede treffer besliste Danny Stakenburg het duel in het voordeel van sv Erasmus.

ODB – HMSH

Na het debacle tegen sv Houtwijk moest HMSH ook tegen ODB een forse nederlaag incasseren. In een eenzijdig duel won ODB met 11-1 van de zwakke tegenstander. Bas Swillens (3x), Nino Dekkers (2x), Timo Tuin (2x), Remco van Weeren, Nick Heikoop, Salim Azdoud en Romario Singh waren trefzeker voor ODB. Namens HMSH scoorde Mohamed el Khouakhi op aangeven van 62-jarige wedstrijdsecretaris George van Herwaarden, die na 28 jaar zijn rentree maakten. Op de foto hieronder het team van HMSH, dat vandaag aan het duel tegen ODB begon. (Foto: Alex Pronk)

PGS/VOGEL – Toofan

In een sportief duel won PGS/VOGEL van het reeds gedegradeerde Toofan. Ook in dit duel werd volop gescoord met een 6-3 eindstand als gevolg. Max de Bruin (3x), Walter da Pedrosa da Silva, Rami Abdelrazak en Glenn Plum scoorden voor PGS/VOGEL. Namens Toofan waren Nino Rosini, Karan Kalloe en Stanislav Skyibitsky scherp in de afwerking.