Zaterdag 4F: Zinderende laatste speelronde eindigt in promotie sv Houtwijk

|||||||||||||||||||||||

MSV’71 had nog even hoop op de titel omdat sv Houtwijk het onverwacht moeilijk had tegen Wanica Star. De Haagse ploeg herpakte zich goed en boekte alsnog een ruime overwinning en kon de titel gaan vieren. Voor MSV’71 rest de nacompetitie net als voor GDA en VCS.

Tekst: Roland van der Linden       |   Foto’s: Bert Tielemans & Wil aan de Wiel

MSV’71 – PGS/VOGEL

In Maassluis zette MSV’71 alles op alles om toch nog een kampioenschap te kunnen vieren. Bij rust had de thuisploeg al een beslissende 6-0 voorsprong genomen door doelpunten van Mathijs Jansen, Jeremy van Loenen, Joël Mijnckens (3x) en Jack van der Vlugt.  In de tweede helft stokte de doelpuntenmachine en kon alleen PGS/VOGEL nog het net vinden. Rami Abdelrazak redde de eer voor de Hagenaars: 6-1.

Wanica Star – sv Houtwijk

Tegen Wanica Star had sv Houtwijk het opvallend lastig en keek zelfs tegen een 1-0 achterstand aan na een treffer van Yener Tellez. Het kampioenschap kwam daarna niet meer in gevaar.

Sinan Ocal (2x), Dennis Heemskerk (2x), Lesley Kloor, Kadir Narsan en Stephan Moreira schoten de equipe van een hele blije trainer Richard Douw met een 1-7 overwinning de derde klasse in.

Quintus – GDA

De belangen waren groot in het duel tussen Quintus en GDA. De thuisploeg had nog een minieme kans om ten koste van GDA de nacompetitie te bereiken. Op het keiharde kunstgrasveld had GDA binnen een halve minuut op voorsprong kunnen komen, maar Noa Schoenmaker miste een grote kans. Even later viel wel de 0-1 door een doelpunt van Sander van der Ende. (Foto’s: Wil aan de Wiel)

Na de 1-1 van Remco van der Knaap scoorde GDA nog voor rust twee keer. Samir Ben Omar en Sander van der Ende waren doeltreffend: 1-3. Vlak na rust voltooide Van der Ende zijn hattrick en kwam de 1-4 op het bord. GDA geloofde het wel en liet Quintus aan de bal en dit leverde door een treffer van Jesse van Paassen een 2-4 eindstand op. GDA pakte de derde periode en speelt nu tegen sv Gouda.

Maasdijk – ODB

Wouter Boers, Daan Kaarsemaker (2x) en Kevin van den Berg waren de doelpuntenmakers voor Maasdijk, dat ODB met 4-0 versloeg. Voor beide teams is het seizoen nu voorbij.

HMSH – GSC ESDO                        –

HMSH en GSC ESDO maakten er een doelpuntenfestijn van. Beide teams verschenen in een ‘feestopstelling’. Na negentig minuten spelen stond een 6-10 eindstand op het bord. Namens HMSH scoorden Yousri Allouya, Hakki Dogan, Ciwan Koc (2x), George van Herwaarden (62 jaar) en Chadi Belmadani.

Toofan – sv Erasmus

Op Ockenburgh sloot het gedegradeerde Toofan de competitie af met een 3-2 zege op sv Erasmus. Voor de bezoekers stond er niet veel meer op het spel. Zij eindigden op een zesde plaats. Slavic Yaroslav (2x) en Viresh Kalloe scoorden in het sportieve en spannende duel.  Namens sv Erasmus waren Mitchel Beijersberen en Michael Wijngaarden scherp in de afwerking.

VCS – BMT

BMT keek tegen VCS al snel tegen een 3-0 achterstand aan, maar nog voor de thee kon Mo Sonmez op fraaie wijze de 3-1 aantekenen. De thuisploeg kwam na de doelwisseling zelfs op 4-1, maar BMT kwam binnen een tijdsbestek van tien minuten terug tot 4-4 door doelpunten van Bayram Akyon (2x) en Erdi Cinar. Opnieuw nam VCS de leiding, maar BMT bleef erin geloven. Bayram Akyon en Muhammed Gursultur zorgden voor een eerste voorsprong 5-6. In de laatste minuut pakte VCS toch nog een punt: 6-6.