Zaterdag Hoofdklasse: FC ’s-Gravenzande wint weer in blessuretijd

||||||||||||||

Een doordeweekse competitiewedstrijd voor FC ‘s-Gravenzande tegen Jodan Boys uit Gouda. Vanwege de jeugdinterlandwedstrijden kon deze wedstrijd afgelopen zaterdag niet worden gespeeld.

Tekst: Jan Hoogenraad            |      Foto’s: Pieter Vermeer

Jodan Boys zou ongetwijfeld revanche willen nemen voor de geleden thuisnederlaag. Het was toen over bijna de gehele wedstrijd de betere ploeg, ging met een 1-0 voorsprong de rust in, maar dankzij een treffer en Ardi Luijendijk halverwege de tweede helft en twee doelpunten van Frank Broos in de absolute slotfase ging FC ’s-Gravenzande er toch met de overwinning vandoor. Een ’gestolen’ overwinning zoals men dat noemt.

FC ’s-Gravenzande ging goed van start en was in de eerste minuut al kansrijk, maar voordat Yuri Westhoff echt gevaarlijk kon worden reageerde doelman Bob van Merwijk attent. In de tiende minuut was het wel raak. Een inzet van Bram Sommeling smoorde in de Jodan Boys-defensie, maar was het Twan van Meerten die in de rebound wel raak schoot: 1-0. Nog geen twee minuten later had het zomaar een grotere voorsprong kunnen zijn toen Denis van Rijn goed voorgaf maar de bal via Frank Broos de paal raakte.

Hierna luwde de aanvalsdrift van de thuisploeg wat en kreeg ook Jodan Boys wat kansjes. Een inzet van Kevin de Vries werd door doelman Jurrian Jouvenaar gepakt en een vrije trap van Adil Akanioui werd tot hoekschop verwerkt. Ook Stefan den Horder deed nog een poging, maar ook zijn inzet werd door de doelman gepakt. Kort voor rust nog een mogelijkheid voor FC ’s-Gravenzande. Uit een hoekschop van Patrick Triep schoot Roy Vermolen de bal rakelings over.

Kort na de aftrap van de tweede helft was er nog een kansje voor Twan van Meerten, maar de bal ging voorlangs. Na vijf minuten was een overtreding op Bradley el Idrissi door een verdediger van FC ’s-Gravenzande in het strafschopgebied kennelijk genoeg voor een strafschop volgens de scheidsrechter, want de bal ging op de stip. Kevin de Vries liet zich deze kans niet ontnemen en bracht de stand weer gelijk: 1-1. Hierna volgde een rommelige wedstrijd, al was er nog een niet te missen kans voor Roy Vermolen op aangeven van Patrick Triep, maar hij zocht het doel te hoog.

Hierna kreeg Jodan Boys enkele prima mogelijkheden om op voorsprong te komen met een aantal hachelijke momenten voor het ’s-Gravenzandse doel. Een vrije trap van Adil Akanioui werd tot hoekschop verwerkt, Kevin de Vries schoot goed in, maar de verdediging maakte er een hoekschop van en invaller Fahim Musaui liet de bal in het zijnet verdwijnen. Voor FC ’s-Gravenzande toch ook nog wat mogelijkheden. Patrick Triep zag zijn schot naast gaan en Dennis van Rijn kopte naast. Nadat een inzet van Twan van Meerten in de 88e minuut tot hoekschop was verwerkt, verzoenden velen zich al met een gelijkspel en dat zou ook wel de beste weergave van de krachtsverhoudingen zijn geweest. Maar evenals in de uitwedstrijd gebeurde het ook nu weer in blessuretijd. In de 92e minuut mocht Frank Broos een makkelijk gegeven vrij trap nemen enkele meters buiten het strafschopgebied. Hij schoot de bal in één keer binnen: 2-1. Daardoor bleven de drie punten toch in ’s-Gravenzande. Door deze overwinning klom FC ’s-Gravenzande naar de vijfde plaats op de ranglijst.