Zaterdag Hoofdklasse: FC ’s-Gravenzande wint weer niet van Achilles’29

||||||||||||

In de 21e competitieronde was Achilles’29 uit Groesbeek te gast op het Juliana sportpark. Die ploeg deelt samen met Rijsoord de laatste plaats op de ranglijst met slechts acht punten, al heeft Achilles’29 nog wel een wedstrijd tegoed. Maar FC ’s-Gravenzande en staartploegen, dat is nooit een goede combinatie, dat bleek wel in de thuiswedstrijd tegen Rijsoord enkele weken terug die in blessuretijd alsnog in het voordeel van de ’s-Gravenzanders werd beslist.

Tekst: Jan Hoogenraad            |     Foto’s: Pieter Vermeer

Hopelijk zou de ploeg het nu niet zover laten komen, want dat FC ‘s-Gravenzande wel degelijk goed kan voetballen bleek vorige week tegen koploper Capelle. Het leverde dan wel geen punten op, maar een gelijkspel zou zeker verdiend zijn geweest. De uitwedstrijd in september vorig jaar bij Achilles’29 leverde een 1-1 gelijkspel op, maar ook in deze wedstrijd deed FC ’s-Gravenzande zichzelf te kort.

Ook nu bleek het geen gelukkige combinatie, FC ’s-Gravenzande tegen één van de staartploegen. De mannen uit Groesbeek begonnen sterk aan de wedstrijd en dat leverde direct al wat kansen op. Een vrije trap van Esmat Shanwary werd door doelman Jurrian Jouvenaar gepakt en een poging van Teun Lemmen bleef ook zonder succes; hij kreeg de bal niet goed onder controle en het was een makkelijke prooi voor de doelman. Pascal Broch maakte kennelijk hands net buiten het strafschopgebied. Hij kreeg hiervoor geel, maar bovendien een vrije trap op een mooi plaatsje, zo’n twintig meter van het doel. Esmat Shanwary liet Jouvenaar kansloos: 0-1.

Na ruim een kwartier spelen kwam de thuisploeg wat beter in haar spel en speelde de wedstrijd zich veelal af op de helft van Achilles’29 en kwamen er ook kansjes op de gelijkmaker. Yuri Westhoff schoot veel te zacht in, maar daar had doelman Niek van Dijk geen moeite mee. In de achttiende minuut kwam de gelijkmaker op het scorebord. Na voorbereidend werk van Frank Broos en Yuri Westhoff schoof Twan van Meerten de bal in de linkerhoek: 1-1. Hierna waren er enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na een half uur spelen raakte Stefan Bruijn de bal niet goed, een mislukt schot van Frank Broos ging via buitenkant paal naast omdat de doelman niet goed stond opgesteld en vlak voor rust kopte hij de bal naast het doel.

Ook in de tweede helft was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar met het benutten van de mogelijkheden die het kreeg werd slordig omgesprongen. Frank Broos leek direct bij aanvang gevaarlijk te worden, maar schoot veel te zacht in en een poging van Stefan Bruijn ging over. Uit een hoekschop schoot Yuri Westhoff goed in, maar via de vuisten van de doelman leverde dat niet meer op dan weer een hoekschop. Nadat Frank Broos na ruim een uur naast had geschoten, kwam FC ’s-Gravenzande een minuut later wel op voorsprong. Een uithaal van Stefan Bruijn kwam via de paal weer het veld in, waarna Twan van Meerten op de juiste plaats stond en in de rebound alsnog kon binnenschieten: 2-1.

Kort hierna verzuimde Frank Broos om zijn ploeg ruimer afstand te laten nemen. Vanaf de middenlijn ging hij alleen op doelman Niek van Dijk af, maar die voorkwam een tegentreffer. Na een overtreding binnen de zestien van Rick Boers – hij had al geel en kon dus met rood vertrekken – ging de bal op de stip. Invaller Benjamin Maria liet dit buitenkansje niet onbenut: 2-2. Achilles’29 putte hieruit weer wat moed en het was aan doelman Jurrian Jouvenaar te danken dat dit zonder gevolgen bleef. Eerst verwerkte hij een inzet van Benjamin Maria tot hoekschop en bij zijn een tweede poging pakte hij de bal. De thuisploeg had in de slotfase nog een offensiefje om alsnog de volle winst binnen te halen. Twan van Meerten zag zijn inzet door de doelman gepakt worden en een poging van Stefan Bruijn leverde niet meer dan een hoekschop op. Een vrijetrap van Twan van Meerten bleef ook zonder succes. In een overvol strafschopgebied werd de bal uiteindelijk weggewerkt. Frank Broos probeerde het nog met enkele schoten op het doel, maar tot tweemaal toe werd de bal van de lijn gehaal door de verdediging van de gastploeg. In de 89e minuut kwam Achilles’29 ook met tien man te staan toen Luuk Langeveld ook zijn tweede gele kaart ontving, maar veel invloed op de wedstrijd had dit niet meer.

Weer geen winst dus voor FC ’s-Gravenzande tegen één van de staartploegen en dat was toch wel wat teleurstellend.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder