Zaterdag Hoofdklasse: Sterk FC ’s-Gravenzande trekt weer aan kortste eind

||||||||||||

Deze zaterdag reisde FC ’s-Gravenzande af naar Katwijk aan den Rijn voor de wedstrijd tegen FC Rijnvogels, al jaren een bekende tegenstander waar de ’s-Gravenzanders het niet altijd makkelijk tegen hebben.

Tekst: Jan Hoogenraad           |      Foto’s: Pieter Vermeer

De thuiswedstrijd in september vorig jaar leverde weliswaar een 5-1 zege op, maar dat was meer omdat FC Rijnvogels de kansen niet wist te benutten in de eerste helft. De tweede helft had toen een heel ander verloop en leverde een wat geflatteerde overwinning op. FC Rijnvogels is in goeden doen, het won vorige week tegen DHSC en ook afgelopen dinsdag werd De Jodan Boys met een nederlaag terug naar Gouda gestuurd. Maar tegen ploegen die in de kop van de ranglijst staan presteert FC ’s-Gravenzande doorgaans beter dan tegen staartploegen.

Evenals tegen koploper Capelle veertien dagen geleden speelde FC ’s-Gravenzande ook tegen het op de derde plaats staande FC Rijnvogels een prima wedstrijd. Zeker in de eerste helft was de gastploeg de bovenliggende partij, maar in de slotfase ging het toch weer mis. Al in de tweede minuut een prima mogelijkheid voor Frank Broos, maar hij kopte de bal recht in de handen van doelman Arie van der Niet. Voor de thuisploeg leek Roy van Leeuwen gevaarlijk te worden, maar zijn inzet werd goed geblokt. Een schot van Dennis van Rijn van afstand bracht voor de ’s-Gravenzanders ook geen geluk, de bal viel net achter de lat op het doelnet. Uit een hoekschop van Sander Koeleman kopte Pascal Broch de bal net naast de paal en een poging van Yuri Westhoff had ook geen succes, zijn schot was te zacht en een makkelijke prooi voor de doelman.

Een pass van Ardi Luijendijk op Frank Broos leek succesvol te worden, maar via de voeten van de doelman werd de bal weggewerkt. Na voorbereidend werk van Stefan de Bruijn en Dennis van Rijn kwam de bal in de 22e minuut bij Twan van Meerten, die goed voorgaf en kon Frank Broos de bal binnenkoppen: 0-1. Een verdiende voorsprong op dat moment. Voor FC Rijnvogels was Roy van Leeuwen nog kansrijk na bijna een half uur spelen, maar doelman Jurrian Jouvenaar pakte de bal prima, voordat één van de aanvallers gevaarlijk kon worden. Na een overtreding mocht Sander Koeleman een vrije trap nemen, maar het leverde niet meer op dan een hoekschop. Ook Frank Broos kon nog een keer uithalen, maar zijn inzet smoorde in de FC Rijnvogels-verdediging. In de laatste minuten voor rust wat mogelijkheden voor FC Rijnvogels. Tot tweemaal greep Jouvenaar goed in op pogingen van Roy van Leeuwen en Maarten Reyneveld kopte de bal recht in de handen van de doelman.

In de tweede helft was FC Rijnvogels de betere ploeg, al was er eerst nog een poging van Yuri Westhoff die de doelman bijna verschalkte met een schot van ver, maar de bal ging net naast. Maar hierna was het de thuisploeg die steeds beter in haar spel kwam, ondanks het kranige verweer van de ’s-Gravenzanders. Dennis Bakker zag zijn inzet gepakt worden door Jouvenaar en een schot van Julian Dobbe ging via de buitenkant paal naast. De lat bracht ook uitkomst op een inzet van Dirk Jan van den Oever, de bal schampte het ijzerwerk en ging over. Hierna toch weer twee kansjes voor FC ’s-Gravenzande. Ardi Luijendijk kwam in goede schietpositie, maar deed het wat te gehaast, waardoor de bal over het doel ging en een inzet van Frank Broos werd een prooi voor de doelman van FC Rijnvogels.

Het was voorspelbaar, met enkele verse aanvallers in de ploeg gooide FC Rijnvogels alles op de aanval. Invaller Quincy Does kopte naast en dat deed in de 77e minuut ook Kasper Michel. Tien minuten voor tijd kwam FC Rijnvogels weer gelijk toen Maarten Reyneveld raak schoot: 1-1. Vier minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong toen invaller Tom Bijen voor de 2-1 eindstand zorgde. Waar een gelijkspel de juiste uitslag zou zijn geweest, trok FC ’s-Gravenzande weer aan het kortste eind en bleef met lege handen achter.

Hopelijk lukt het de Westlanders tegen vv Scherpenzeel op tweede paasdag wel om weer eens de volle drie punten te pakken.