Zondag 2D: Wilhelmus onderuit tegen VFC, wel winst voor Laakkwartier

Vlak voor het eindsignaal scoorde Laakkwartier de winnende treffer tegen FC IJsselmonde en pakte daarmee drie waardevolle punten in de strijd tegen degradatie. Wilhelmus was minder gelukkig tegen VFC en kreeg met 0-1 klop.

Wilhelmus – VFC

Op Sportpark Westvliet moest Wilhelmus afhaken in de strijd om de bovenste plaatsen. De thuisclub kon tegen VFC geen overwinning uit het vuur slepen. De middenmoter uit Vlaardingen kwam tien minuten voor de rust op een 0-1 voorsprong. Een hoekschop van Axel de Bruijn werd door Roy van der Graaf doorgekopt en uiteindelijk in het doel gewerkt door Bryn Siegersma.

Geen treffers

In de tweede helft konden beide teams het net niet meer vinden. Wilhelmus-speler Lars Goinga kreeg nog wel een gele kaart na een onbesuisde actie. Door de 0-1 nederlaag staat Wilhelmus op een vijfde positie met vijf punten achterstand op RKDEO, dat vierde staat.

Laakkwartier – FC IJsselmonde

In de openingsfase zag Laakkwartier twee goede kansen van Carston Martijn verloren gaan. Uit het niets kwamen de Rotterdammers op een 0-1 voorsprong. De Haagse ploeg van trainer Roel Zandbergen bleef de aanval zoeken, maar kon de mogelijkheden niet benutten en weer kon FC IJsselmonde het net vinden: 0-2.

Slotfase

Laakkwartier herpakte zich en kwam in een zinderende slotfase helemaal terug in het duel. Karam Boukhari (foto) mocht aanleggen voor een strafschop en faalde niet van elf meter: 1-2. De thuisploeg zette nog meer druk en werd na twee gemiste kansen beloond. Uit een kopbal zorgde Rafiq Ibrahim voor de 2-2 en vlak voor tijd leverde een voorzet van Chris Offerman de derde treffer op. Karam Boukhari was opnieuw trefzeker. Een speler van FC IJsselmonde kreeg nog rood vlak voor het affluiten: 3-2.