Zondag 3A: Stompwijk’92 slaat goede slag met zege op ODB

In de 3e klasse A blijft de strijd om de plaatsen in de nacompetitie erg spannend. Het topduel tussen Stompwijk’92 en ODB werd een prooi voor de thuisclub. Ook Voorschoten’97 boekte een fraaie zege op SVH.

Koploper Kethel-Spaland was op tweede paasdag vrij van competitieverplichtingen. De ploeg uit Schiedam heeft een ruime voorsprong op een flink aantal teams uit de regio Haaglanden, die strijden om de tweede positie en een plek in de nacompetitie.

Strafschop

De ogen waren vooral gericht op het duel tussen Stompwijk92 en ODB. Op Sportpark De Meerhorst ging Stompwijk’92 de rust in met 2-0 voorsprong na treffers van Nick Ammerlaan en Stijn van Rijn. Na de thee kwam ODB volledig terug in het duel door twee doelpunten van Romano Charité (foto) en een treffer van Nicky Keus: 2-3. Nick Ammerlaan bracht de stand weer in evenwicht. Het duel moest kort gestaakt worden door arbiter Abderrahim Essaghir na een opstootje. ODB had inmiddels twee rode kaarten te pakken en stond met negen man op het veld. Jaimy Dusbaba ontving twee gele kaarten en Dennis Wille had al geel maar kreeg voor natrappen op Daniel Knijff ook nog rood voorgehouden. Na tien minuten werd het duel hervat en mocht Stompwijk’92 aanleggen voor een strafschop. Nick Ammerlaan tekende met zijn derde treffer voor een 4-3 zege voor Stompwijk’92, dat door de winst naar de tweede plaats klom.

Onhandig

SVH en Voorschoten’97 speelden een zeer slechte eerste helft met weinig hoogtepunten. In de slotfase leverde een onhandige verdedigende actie van de bezoekers SVH een strafschop op. Rayvano van Alphen benutte de kans in de tweede instantie en schoot de 1-0 ruststand op het bord. Na de hervatting zette Voorschoten’97 meer druk. Amateuristisch verdedigen bij SVH stelde Glenn Mulder in staat om de groengele ploeg op gelijke hoogte te brengen. Ook bij de tweede treffer van Voorschoten’97 ging de verdediging van SVH niet vrijuit. Timo van Aken scoorde de 1-2. Bij winst had SVH naar de vierde plaats kunnen klimmen, nu staat de Haagse ploeg achtste.

Kansloos

WIK leed een kansloze nederlaag tegen sv Madestein. De thuisploeg was duidelijk de betere ploeg en won na een 3-0 ruststand met 5-0. Sean van Domburg (2x), Maartje Martina (2x) en Ali Akbulut waren trefzeker voor sv Madestein, dat nu een zesde plaats bezet.

DHL staat een plekje hoger. De Delftse club stond net als sv Madestein met rust op een 3-0 voorsprong in het duel met Sporting Leiden. Cas Harte nam twee treffers voor zijn rekening en tussendoor scoorde ook Marcus Slagveer. Na de doelwisseling voegde DHL nog vier treffers aan haar totaal toe. Slagveer en Harte konden beidne nog een keer het net vinden. Ook Murat Aydin en Milan Warmenhoven waren doeltreffend, waardoor de eindstand 7-0 werd.

SEP had geen kind aan hekkensluiter HWD. In Rotterdam ging de thuisploeg met maar liefst 1-9 over de knie bij de formatie van trainer Marcel de Letter. HWD nam nog wel een 1-0 voorsprong. Pas in de 35e minuut viel de gelijkmaker uit een benutte strafschop van Tyler van Baalen. HWD moest met 10 man verder na een rode kaart. Kort daarna scoorde Van Baalen ook de 2-1. In de tweede helft volgden nog zeven treffers waarvan vier van Tyler van Baalen. Ook Jordi Vermeulen (2x) en Didier van Geenen scoorden voor SEP. HWD kreeg ook na rust nog een rode kaart.