Zondag 3A: Stompwijk’92 terug naar tweede plaats, WIK krijgt pak slaag

Door een uitoverwinning op avv Alphen heeft Stompwijk’92 weer een goed uitzicht op een plek in de nacompetitie. De dorpsclub klom naar een tweede positie. WIK ging hard onderuit op eigen veld tegen Kethel-Spaland. SVH boekte een verwachte zege op HWD.

WIK beleefde weinig plezier aan het thuisduel met koploper Kethel-Spaland. In het Zuiderpark kreeg de thuisploeg van trainer Geoffrey van Loenen (foto) met maar liefst 1-10 klop van de Schiedamse tegenstander. Roberto Adam nam de enige treffer van de Haagse ploeg voor zijn rekening. Kethel-Spaland kan komend weekend het kampioenschap binnen halen.

Afwachtend

Stompwijk’92 trof in avv Alphen een tegenstander die afwachtend speelde op de eigen helft. De ploeg van trainer Patrick Kamperveen was voor rust de betere ploeg, maar speelde niet slim genoeg. In de laatste twintig minuten kwam de thuisploeg beter in haar spel, maar de kansen waren voor Stompwijk’92. Vlak voor rust scoorde Kite Beuvink uit een vrije trap van zo’n 25 meter afstand. In de tweede helft bleven doelpunten lang uit. Met nog twaalf minuten te gaan kwam avv Alphen terecht op gelijke hoogte. Stompwijk’2 greep toch nog de winst. Joeri van der Salm, die al twee jaar gestopt is en in het vierde team uitkomt, schoot uit een voorzet van Tjebbe Janson het zwaargehavende Stompwijk’92 naar de winst en de tweede plaats.

SVH won het uitduel bij hekkensluiter HWD met 2-5. Anass el Mokadni (2x), Rayvano van Alphen, Wesley Schouten en Mert Ager waren scherp in de afwerking voor SVH.