Zondag 3A: Strijd om plek in de nacompetitie weer volledig open

||||||||||||

Door de overwinning van SEP op Stompwijk’92 is het weer heel erg spannend in het linkerrijtje. De verschillen zijn heel erg klein en de komende weken zal de beslissing vallen welke teams zich plaatsten voor de nacompetitie.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Franca Dobbe

SVH – Kethel-Spaland

De titel van Kethel-Spaland, dat aan het eind van het seizoen alleen met een zaterdagteam verder gaat, lijkt bijna zeker. De Schiedammers hebben na de 1-3 overwinning op SVH nog maar vijf punten nodig om de titel te gaan vieren.

SEP – Stompwijk’92

Op Sportpark Tanthof Zuid speelden twee clubs die vooruit wilden voetballen en in de eerste helft meerdere kansen kregen. Stompwijk’92, dat op een tweede plaats staat, moet het voor de rest van het seizoen waarschijnlijk doen zonder Nick Ammerlaan, die vorige week geblesseerd raakte. De bezoekers kwamen op een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Rick de Haan. Na 35 minuten spelen kon Stompwijk het niet meer voor elkaar krijgen en leek de ploeg van Patrick Kamperveen een flinke off-day te hebben. SEP kreeg de overhand en gaf in de tweede helft achterin niets meer weg. Uit een strafschop schoot Tyler van Baalen de 1-1 binnen. Van Baalen nam ook de beslissende 3-1 voor zijn rekening. In de tussentijd had ook Marco van Blitterswijk zijn doelpuntje meegepakt.

Voorschoten’97 – Taurus

Voorschoten’97 had weinig te duchten van tegenstander Taurus. Al na twintig minuten spelen kwam de groengele formatie van trainer Denis Luhulima op een 1-0 voorsprong door een treffer van Melle Rekvelt. Jesse Vijlbrief schoot nog voor de rust de 2-0 binnen. Ook in de tweede helft kon Voorschoten’97 nog twee treffers produceren. Justin Aschman en Ton Marijn waren nu scherp in de afwerking. Door de 4-0 zege is Voorschoten’97 weer de grootste kanshebber op de tweede periodetitel.

DHL – Alphen

DHL verloor twee kostbare punten aan avv Alphen. Na een 0-0 ruststand namen de bezoekers de leiding op het Sportpark Brasserskade. DHL keek niet alleen tegen een 0-1 achterstand aan, maar moest ook met tien man verder na een rode kaart voor Hugo Steijn. Toch kwam de Delftse ploeg nog op gelijke hoogte door een treffer van Cas Harte: 1-1.

ODB – WIK

Aan de Albardastraat was ODB een maatje te groot voor tegenstander WIK. De thuisploeg stapte met een 4-1 overwinning van het veld dankzij doelpunten van Jelle Pearson, Quinten van Zweden, Nicky Keus en Desley Zwiers. Namens WIK was de veel scorende Joey Doorschodt de doelpuntenmaker.

sv Madestein – HWD

Op eigen veld speelde sv Madestein een moeizaam duel tegen laagvlieger HWD. Volgens de Haagse ploeg had arbiter Caddy Zorgui de wedstrijd niet onder controle, waardoor veel foute beslissingen werden genomen waar beide partijen last van hadden. Uiteindelijk won sv Madestein het duel met 4-3 door doelpunten van Jesse Mulder, Alvio Sims, Maartje Martina en Kasper Amzand.

(Klik HIER voor meer foto’s van ODB-WIK)