Zondag 3A: Voorschoten’97, SEP en Stompwijk’92 naar nacompetitie

Op Sportpark Adegeest won Voorschoten’97 het belangrijke duel van DHL en plaatste zich daarmee als laatste voor de nacompetitie. SEP en Stompwijk’92 waren al eerder verzekerd van een plekje in het competitietoetje.

Voorschoten’97 – DHL

Beide teams konden bij winst nog aanspraak maken op een plek in de nacompetitie. DHL kwam furieus uit de startblokken en scoorde binnen een minuut al via Cas Harte de 0-1. De thuisploeg stond nog voor de rust op voorsprong. Jurgen Oerlemans bracht de gelijkmaker op het bord, waarna Roy Elligens de 2-1 binnenkopte. In de 85e minuut leek de wedstrijd beslist na de 3-1 van opnieuw Elligens. DHL kwam nog terug tot 3-2 door een doelpunt van Marcus Slagveer, maar daar bleef het bij. Voorschoten’97 greep de tweede plaats en nog belangrijker een plek in de nacompetitie.

SEP – Kethel Spaland

SEP eindigde met een punt achterstand op Voorschoten’97 op de derde positie. Het slotduel tegen kampioen Kethel-Spaland eindigde in een 2-2 gelijkspel. SEP moest twee keer terugkomen van een achterstand. Marco van Blitterswijk nam de 1-1 voor zijn rekening en Richard Kasius was uit een strafschop verantwoordelijk voor de 2-2. De ploeg van trainer Marcel de Letter (foto) mag proberen via de nacompetitie een plaatsje in de zaterdag tweede klasse te bemachtigen.

WIK – Stompwijk’92

Dit geldt ook voor Stompwijk’92, dat al zeker was van de nacompetitie. In het duel tegen WIK liet trainer Patrick Kamperveen dan ook zeven spelers uit de basis om geen risico’s te lopen. WIK was dan ook de bovenliggende partij en won het duel met 3-2. Trainer Geoffrey van Loenen, die 55 minuten meespeelde, nam één van de doelpunten voor zijn rekening aan de kant van WIK. Vincent Wezenaar en Jack den Heijer scoorden de overige doelpunten van de Zuiderparkers.  Mika Paulissen en Kevin van Bemmelen troffen doel voor Stompwijk’92.

Sporting Leiden – SVH

SVH moest improviseren tegen laagvlieger Sporting Leiden, omdat er maar weinig spelers beschikbaar waren. Dit leverde de Haagse ploeg een 2-1 nederlaag op. David Alen werd de laatste twintig minuten als spits ingezet en kon ook nog scoren uit een strafschop.

sv Madestein – avv Alpen

Op eigen veld kwam sv Madestein een 3-3 gelijkspel overeen met de bezoekers uit Alphen aan den Rijn. De Haagse ploeg eindigde door het gelijkspel op een keurige zevende positie en zal komend seizoen in de zaterdag derde klasse haar opwachting maken

HWD – Taurus

In een sportief duel won Taurus met ruime cijfers van HWD. De overwinning had voor de studenten hoger kunnen uitvallen. Bij fases speelde Taurus goed en liet fraai combinatiespel zien en zeker een prima teamgeest. Ook in dit duel moest een veldspeler in het doel plaats nemen omdat bij Taurus de keeper geblesseerd was. De 2-6 overwinning kwam tot stand door treffers van Thomas Landman, Luuk Halsema (2x), Pieter Leonard en Delvin Karjadi. Ook Thijmen Smith scoorde en had met drie assists ook een belangrijk aandeel in de andere doelpunten.