Zondag Derde Divisie: Hardwerkend Westlandia onderuit en degradeert

Het was voor Westlandia in de uitwedstrijd tegen HSC’21 erop of eronder. Helaas is het voor de Naaldwijkers dat laatste geworden. Een hardwerkende ploeg van trainer Cesco Agterberg moest met 2-1 buigen voor HSC’21.

Tekst: Ton Beije      |    Foto: Orange Pictures

Na elf minuten spelen was er een eerste mogelijkheid voor Westlandia. Hidde van der Arend werd diep weggestuurd, maar HSC’21-doelman Peterman lag in de baan van het schot, waardoor het 0-0 bleef. Halverwege het eerste bedrijf was het bij de eerste de beste goede aanval van de gastheren wel raak. Diego van der Weijden scoorde de 1-0.

Pech

Westlandia was niet aangeslagen en had vijf minuten later pech, toen doelman Peterman een prima kopbal van Ouanis Kellouh naast zijn doel tikte. Aan de andere kant kreeg HSC’21 een dot van een mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar Rajiv Wentholt maakte die kans fraai onschadelijk. Met nog vier minuten op de klok in de eerste helft stuurde Desley Bransen Jedsel Markes weg, maar de Naaldwijkse aanvaller – die de club gaat verlaten – zocht het vijandelijke doel te hoog.

Dankbaar

Westlandia wist dat het moest winnen, dus een 1-0 achterstand bij rust was niet de meest gewenste uitgangspositie voor de tweede helft. Binnen acht minuten ging het dan ook nog eens fout in de Naaldwijkse defensie, waar Yannik de Vries dankbaar van profiteerde en de 2-0 op het scorebord bracht. De situatie werd er voor Westlandia duidelijk niet beter op. De thuisploeg liet nog een mogelijkheid ongebruikt toen spits Iallouchen de bal over het doel van Joey Boom krulde. Na ruim een uur spelen werd er ook nog een bal van de lijn gehaald bij de bezoekers.

Hoop

Met nog twintig minuten te gaan kwam Westlandia terug in de wedstrijd. Een schot van Desley Bransen verdween via de paal en het hoofd van doelman Peterman in het doel: 2-1. Westlandia kreeg weer een sprankje hoop. Met nog een kwartier te spelen bracht trainer Agterberg drie wissels in het veld. Naar de kant gingen Hidde van der Arend, Ouanis Kellouh en Kihami da Costa. Voor hen kwamen binnen de lijnen Stijn van Os, Dinand Kuhn en Delvin Pinheiro.

Einde verhaal

Extra mogelijkheden leverde het Westlandia niet meer op om langszij te komen. Aan de andere kant had HSC’21 – door het opdringen van Westlandia – ook de kans om het duel definitief in het slot te gooien. Zo stiftte Stef Ottink de bal in kansrijke positie naast. In de stand kwam geen wijziging meer, dus gaf het scorebord na het laatste fluitsignaal nog steeds de 2-1 stand aan. Einde verhaal voor Westlandia in de Derde Divisie. De ploeg zal het het volgend seizoen opnieuw moeten proberen in de Hoofdklasse.