Zondag Derde Divisie: Weer deceptie Westlandia, Blauw Geel’35 wint ruim

Westlandia wist dat het in Veghel bij Blauw Geel’38 eigenlijk een driepunter moest binnenhalen in de strijd tegen degradatie. Bij rust keek de ploeg van trainer Cesco Agterberg (foto) echter al tegen een 2-0 achterstand aan. Na de thee wist de thuisploeg nog tweemaal het net te vinden achter doelman Bob van der Hoek: 4-0. Het wordt er allemaal niet makkelijker op voor de Naaldwijkers!

Tekst: Ton Beije

Het begon zondag in Veghel al niet goed voor Westlandia. Al snel wat kleine kansen voor Blauw Geel’38. Een schot van Lars Loermans werd geblokt en Ben van den Nieuwenhof stond buitenspel. In de elfde minuut al was het wel raak voor de gastheren. Op aangeven van Mark Dobbelsteen zette Koen van der Zanden Blauw Geel’38 op een 1-0 voorsprong. Geen opsteker voor de Naaldwijkers, die weten, dat zij alleen gebaat zijn bij een overwinning.

Vrije trap

Na een klein kwartier mocht Westlandia vanaf zo’n twintig meter aanleggen voor een vrije trap. Ouanis Kellouh zag zijn inzet gestopt worden door de doelman. Vlak daarna weer een enorme mogelijkheid voor Lars Loermans van Blauw Geel’38, maar hij werd prima verdedigd door Jamie den Hartog. Bijna halverwege het eerste bedrijf weer een kans voor de Brabanders. Op aangeven van Van Boxtel mikt Van der Zanden echter naast het Westlandia-doel.

Afgestraft

Nog voordat er een half uur gespeeld was in Veghel had Blauw Geel’38 toch de tweede treffer erin liggen. Ongelukkig uitverdedigen bij Westlandia werd door Lars Loermans gelijk afgestraft: 2-0. Nog voor de pauze twee wissels bij Westlandia. Jamie den Hartog ging er na een half uur vanaf en voor hem kwam Patrick Batist en vlak voor rust kon Kevin Visser vanwege een blessure niet verder en werd vervangen door Delvin Pinheiro. In de slotfase en extra tijd kreeg de thuisploeg nog wat mogelijkheden, maar doelman Bob van der Hoek liet zich niet verrassen.

Opgave

Westlandia stond bij aanvang van de tweede helft voor de moeilijke opgave om het tijd nog te doen keren bij een 2-0 achterstand. Nadat na zo’n twintig minuten in de tweede helft bij Westlandia Rajiv Wentholt was vervangen door David van der Graaf, gooide Blauw Geel’38 ruim een kwartier voor tijd het duel in het slot. Op aangeven van Van den Nieuwenhof scoorde invaller Wouter op den Camp de 3-0. Vlak voor tijd maakte Koen van der Zanden het leed voor Westlandia compleet door de 4-0 eindstand op het scorebord te zetten. Komende zondag is Westlandia op de Hoge Bomen gastheer van Dongen.