Zondag Derde Divisie: Westlandia doet wat het moet doen tegen Hoogland

||||||||

Westlandia heeft de hoop op een ticket voor de zondag Derde Divisie voor volgend seizoen levend gehouden. De formatie van trainer Cesco Agterberg deed op de Hoge Bomen wat het moest doen in een zes-punten-duel tegen concurrent Hoogland: Een driepunter binnenhalen.

Tekst: Ton Beije          |       Foto’s: Danny Ploegaert

De bedoeling van de Naaldwijkers was in de wedstrijd al snel duidelijk. Vol op de aanval spelen, kansen creëren, doelpunten maken en Hoogland met lege handen huiswaarts zenden. In de aanvangsfase waren er wat kleine mogelijkheden voor de thuisploeg, maar het moest ook attent blijven voor de counters van Hoogland.

In de twintigste minuut hield de Naaldwijkse bank de adem in, want Hoogland kreeg een prima kans om op 0-1 te komen. De inzet verdween echter naast het doel. Daarna was ook Westlandia twee keer gevaarlijk in de zestien van de bezoekers, maar het leverde geen treffer op.

Drie minuten voor rust kon de grote Naaldwijkse aanhang juichen. Westlandia kreeg een strafschop toegewezen en Mark van der Zalm maakte vanaf de stip geen fout en bracht de 1-0 op het scorebord. Daarmee was het Naaldwijkse feest nog niet voorbij, want op slag van rust – een psychologisch heerlijk moment – sloeg de thuisploeg nogmaals toe. Nu rondde Ouanis Kellouh een fraaie actie van Hidde van der Arend doeltreffend af: 2-0.

Tijdens de rust hield trainer Agterberg geen spelers achter en liet dezelfde elf ook starten in het tweede bedrijf. Binnen vier minuten was het weer prijs op de Hoge Bomen. Een ingestudeerde vrije trap van Melvin Vissers en Ouanis Kellouh werd door Hidde van der Arend in het Hoogland-doel gewerkt: 3-0. Het duel leek beslist, maar Hoogland kon toch weer op twee treffers komen, want het benutte – na een overtreding in het Naaldwijkse strafschopgebied – via Bas Wobbes een strafschop: 3-1. Verder liet Westlandia het niet komen en kon de ploeg met drie punten van het veld stappen.