Zondag Derde Divisie: Westlandia geeft in extra tijd voorsprong uit handen

|||||||||||||||

Westlandia heeft de punten hard nodig om zich te handhaven in de zondag Derde Divisie. Tegen het Amsterdamse JOS/Watergraafsmeer leek de ploeg van trainer Cesco Agterberg de volle buit binnen te halen, maar op de valreep kwamen de bezoekers nog langszij: 2-2.

Tekst: Ton Beije         |      Foto’s: Danny Ploegaert

In de aanvangsfase was het van beide kanten vooral aftasten. De eerste tien minuten geen gevaarlijke acties voor beide doelen. Het eerste wapenfeit kwam van Westlandia, maar een inzet van Melvin Vissers ging voor de paal langs.

Na een krap kwartier spelen kwam de thuisploeg aan de leiding en kon dat ruggensteuntje wel gebruiken. Een prima steekbal zetten Desley Bransen alleen voor de doelman van JOS/Watergraafsmeer en de Naaldwijker rondde beheerst af: 1-0.

Halverwege het eerste bedrijf kwam JOS/Watergraafsmeer twee keer gevaarlijk door, maar de defensie van Westlandia greep beide malen tijdig in, zodat er geen grote kansen ontstonden voor de bezoekers. Drie minuten voor rust kwam Westlandia op rozen te zitten, want het mocht een strafschop nemen. De mogelijkheid was wel besteed aan Jedsel Markes (die zelf het slachtoffer was geworden van een overtreding) en hij zette de gastheren op een 2-0 voorsprong. Een psychologisch lekker moment en de Naaldwijkers konden dus gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

JOS/Watergraafsmeer wilde het er niet bij laten zitten en kwam sterk uit de startblokken voor de tweede helft. Binnen vijf minuten kreeg de ploeg al twee goede kansen om terug te komen in de wedstrijd. In beide gevallen had Westlandia niet te klagen dat de nul nog op het scorebord stond bij de ploeg van Agterberg. Acht minuten na rust was er dan toch de aansluitingstreffer van de Amsterdammers. Een schot van afstand werd in eerste aanleg goed gekeerd door doelman Joey Boom, maar in de rebound was Tim Plemper attentie en zorgde voor de 2-1 stand.

Vlak daarna bracht Agterberg zijn eerste wissel in het veld. Ouanis Kellouh ging eraf en voor hem kwam Dinand Kuhn in het veld. Met nog 24 minuten op de klok kwamen er weer twee nieuwe spelers in de ploeg bij Westlandia. Kihami da Costa en Hidde van der Arend verlieten het veld en Anwar Beeldstro en Delvin Pinheiro moesten meehelpen de 2-1 voorsprong over de streep te trekken. Die stand bleef vooralsnog op het bord staan. Met nog elf minuten te spelen moest Neville Nwankwo geblesseerd de strijd staken en werd vervangen door Jamie den Hartog.

Vlak voor tijd leek Westlandia de zege veilig te kunnen stellen, want Jedsel Markes mocht alleen op de Amsterdamse doelman afgaan. De sluitpost van JOS/Watergraafsmeer had echter een prima redding in huis en ging de extra tijd dus in bij die 2-1 stand. Wat Westlandia verzuimde, dat deden de bezoekers wel in de blessuretijd. Floris Burgers gaf Joey Boom het nakijken en redde daarmee een punt voor zijn ploeg: 2-2. Natuurlijk teleurstelling aan Naaldwijkse kant. De komende duels blijven van groot belang. Aanstaande donderdag (Hemelvaartsdag) wacht de uitbeurt bij Hercules.