Zondag Derde Divisie: Westlandia pakt in slotfase belangrijke winst

|||||||||||

Westlandia zit al weken in de hoek waar de klappen vallen. Eindelijk lukte het de ploeg van trainer Cesco Agterberg om een overwinning binnen te halen. Het was een zwaarbevochten zege, die pas in de slotfase tot stand kwam tegen Dongen: 3-2.

Tekst: Ton Beije                 |     Foto’s: Danny Ploegaert

De eerste doelpoging in dit duel kwam van Westlandia. Een knap schot Ouanis Kellouh werd echter gered door de doelman van Dongen ten koste van een hoekschop. Uit die hoekschop viel ook de openingstreffer van Westlandia. Hidde van der Arend kopt raak en voor de geplaagde formatie van de Naaldwijkers was dat een uitstekend begin: op voorsprong binnen zeven minuten.

Vlak daarna probeerde ook Dongen het, maar het schot was een eenvoudige prooi voor doelman Bob van der Hoek. Al na twaalf minuten een tegenvaller voor de gastheren, want Patrick Batist moest geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Rajiv Wentholt. Halverwege het eerste bedrijf kreeg Dongen een dot van een kans om langszij te komen. Sel Bastmeijer mocht alleen doorgaan op doelman Bob van der Hoek, die echter met een goede redding de 1-1 voorkwam. Dongen voerde de druk op het Westlandia-doel op, maar kwam voor de pauze niet tot scoren. Ook Westlandia kwam niet verder dan een mogelijkheid voor Desley Bransen, die zijn inzet geblokt zag worden.

De tweede helft begon niet goed voor Westlandia. Binnen tien minuten stond de 1-1 op het scorebord. Gijs Timmermans schoot binnen na een chaotisch moment voor het doel van de thuisploeg: 1-1. Dat was niet de enige tegenvaller, want twee minuten later scoorde Dongen via Sel Bastmeijer ook de 1-2. In een tijdsbestek van twee minuten gaf Westlandia een voorsprong uit handen. Na twintig minuten een mogelijkheid voor de Naalwijkers om weer langszij de te komen. Hidde van der Arend zette strak voor, maar Ouanis Kellouh kon net niet bij de bal komen. Vlak daarna bracht trainer Agterberg Jedsel Markes in het veld voor Dinand Kuhn.

Met nog een dik kwartier te gaan kreeg Dongen een prima mogelijkheid om op 1-3 te komen, maar doelman Bob van der Hoek stond Brabants succes in de weg. Twaalf minuten voor tijd moest Westlandia iets proberen. Agterberg haalde Jamie den Hartog en Ouanis Kellouh eruit en bracht Stijn van Os en Nino van Schie. Al snel een kans voor Westlandia. Jedsel Markes reageerde goed op een steekbal, maar zag zijn inzet voorlangs het Dongen-doel gaan. Twee minuten voor tijd had Markes meer succes. Hij werd zelf neergelegd in de zestien en nam de toegekende strafschop zelf voor zijn rekening. Vanaf elfmeter maakte hij geen fout: 2-2.

Een hectische slotfase op de Hoge Bomen. Iedereen hield rekening met een punt voor Westlandia, maar het werden er zelfs nog drie. Vlak na de 2-2 scoorde Hidde van der Arend zijn tweede treffer van de middag en schonk in die slotfase Westlandia zelfs nog een 3-2 zege. De Naaldwijkers hopen met deze overwinning op zak nog op tijd het tij te kunnen keren. Volgende week zondag gaat Westlandia op bezoek bij Unitas’30.