Zondag Derde Divisie: Westlandia vecht voor lijfsbehoud na zege

||||||||

In Naaldwijk boekte Westlandia een belangrijke zege op Groene Ster. De Naaldwijkers staan door de overwinning nog steeds op een zestiende plaats, die recht geeft op het spelen van nacompetitie. EVV Echt, dat zeventiende staat, heeft net zoveel punten als Westlandia, maar een veel minder doelsaldo.

Tekst: Roland van der Linden       |     Foto’s: Danny Ploegaert

In de zevende minuut kwam het eerste gevaar van Groene Ster. Met een knappe redding voorkwam de Naaldwijkse doelman Joey Boom een doelpunt van Safouane Ahidar. Ook in de twintigste minuut greep Boom goed in bij een doelpoging van Joey Dekkers. Pas aan het eind van de eerste helft kreeg Westlandia een tweetal kansen. Een schot van Jedsel Markes verdween in het zijnet en Neville Ogidi Nwankwo zag een kopbal net naast het doel gaan. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

Zeven minuten na de hervatting kwam Westlandia op voorsprong. Een voorzet van rechts van Rajiv Wentholt werd door Ouanis Kellouh binnengegleden: 1-0. Een kleine twintig minuten later kreeg Westlandia weer een goede kans om te scoren. Kellouh schoot de voorzet van Wentholt op de paal. Ook Jedsel Markes zag een inzet niet het gewenste resultaat opleveren.

Met 82 minuten op klok gaf Mark van der Zalm een pass in de diepte. Ouanis Kellouh kon de bal met een puntertje in de touwen werken: 2-0. Groene Ster zag daarna een schot van Safouane Ahidar net over het Naaldwijkse doel heen gaan. In de slotminuut gooide Westlandia het duel definitief op slot. Na een onderschepping van Anwar Beeldstroo ging het schot van Stijn van Os via een verdediger van Groene Ster het Heerlense doel in, waardoor de eindstand 3-0 werd.