Selectie Oranje Futsal voor WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne

Oranje Futsal vervolgt op dinsdag 11 oktober om 19.00 uur in het Letse Jelgava de WK-kwalificatiecyclus. Oekraïne is daarin de tweede tegenstander.

Oranje won op zondag 18 september de eerste wedstrijd in de cyclus met 2-1 van Kosovo. Nederland en Oekraïne ontmoetten elkaar voor het laatst tijdens het openingsduel op het EK 2022 in Amsterdam. Deze wedstrijd eindigde in 3-2 voor Oranje.

Selectie

De volledige zeventien-koppige selectie voor de interlandperiode van september bestaat uit de volgende spelers: Saber Ben Khalou (ASV Lebo), Soeremly te Vrede (ASV Lebo), Said Bouzambou (FC Eindhoven), Jordany Martinus (FC Eindhoven), Manuel Kuijk (FC Eindhoven), Tevfik Ceyar (FC Eindhoven), Dennis van den Eijnden (FC Eindhoven), Mouhcine Zerouali (ZVG/Cagemax), Mohamed Attaibi (FC M.A.R.L.E.N.E), Barry de Wit (FC M.A.R.L.E.N.E), Lahcen Bouyouzan (Hovocubo), Dave Stet (Hovocubo), Mats Velseboer (Hovocubo), Oualid Tarifit (Hovocubo), Yoshua st Juste (Leekster Eagles), Issam Dahmani (Real Elmos Herentals, BEL) en Jasko Džurlić (Tigers Roermond).

De selectie wordt op donderdag 6 oktober teruggebracht tot vijftien spelers.

Kwalificatie WK 2024

Als Oranje de groep weet te winnen of behoort tot de vier beste nummers twee, gemeten over alle twaalf groepen, plaatst het zich direct voor de zogenoemde Eliteronde. Als het Nederlands team tweede wordt in de groep, zonder bij de beste nummers twee te behoren, speelt het in april 2023 in de play-offs om zich te plaatsen voor de Eliteronde.

Wedstrijdprogramma eerste ronde WK-kwalificatie

Zondag 18 september; Oranje Futsal – Kosovo 2-1
Dinsdag 11 oktober; 19.00 uur Oekraïne – Oranje Futsal (Zemgales OC, Jelgava)
Vrijdag 3 maart; Kosovo – Oranje Futsal; ntb
Woensdag 8 maart; Oranje Futsal – Oekraïne; ntb

Lees verder
Net binnen