SEV huldigt Jasper Koning met 150 competitieduels in hoofdmacht

Voor aanvang van de wedstrijd van SEV tegen IJVV De Zwervers werd Jasper Koning (25) gehuldigd voor een knap jubileum: 150 competitiewedstrijden in het eerste elftal.

Jasper Koning speelt zijn hele voetballeven al in het groen/wit op de Kastelenring en debuteerde in september 2014 uit tegen VDL. Inmiddels wat jaartjes verder en ondanks dat er door twee coronajaren heel wat competitiewedstrijden werden geschrapt, heeft Koning deze mijlpaal op toch jonge leeftijd al bereikt.

Topscorer

Al jarenlang is hij topscorer van de hoofdmacht van SEV (vorig seizoen 25 competitietreffers) en als de oefen-, beker- en competitiewedstrijden bij elkaar worden opgeteld, dan nadert hij de driehonderd optredens. Dit zonder een rode kaart en slechts met een incidentele ‘gele bekeuring’.

Woonachtig op het Damplein – samen met Anouk – is hij niet alleen een echte Leidschendammer, maar ook een zeer gewaardeerd clubman. Naast het voetballen is hij altijd te porren voor een tourtrip op de fiets of een stevige partij tennis, waarbij de onderlinge duels in de familie op het tennispark gekend zijn.

Voorzitter Harry Oldersma sprak hem kort voor de aftrap dan ook met lovende woorden toe en feliciteerde hem namens het bestuur en geheel SEV met het jubileum.

Lees verder