Sir Winston Cup: Die Haghe op schot tegen klassegenoot sv Nootdorp

In het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup leed sv Nootdorp op eigen veld een nederlaag tegen het eveneens in de eerste klasse B uitkomende Die Haghe. Trainer Marcel Koning vertrok met zijn ploeg huiswaarts met een 0-3 overwinning op zak.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

In de tiende minuut het eerste wapenfeit van de thuisploeg. Randy Stanneveld kopte echter de bal over het doel. Vlak daarna verzorgde Stanneveld de assist op Mo Ouarraki, maar zijn schot van afstand was te zacht en ging bovendien naast. Een minuut later aan de andere kant een mogelijkheid voor Chico Mulder, maar zijn schot vanaf de zestienmeterlijn ging ook naast het vijandelijke doel.

Na een kwartier spelen nam Die Haghe de leiding. Uit een vrije trap van Desley Koegler kopte Erik Lever de bal bij de tweede paal binnen: 0-1. Halverwege het eerste bedrijf mocht sv Nootdorp op een ‘lekkere plek’ een vrije trap nemen wegens het vasthouden van Le-Shwan Lisse. Mo Ouarraki schoot de bal in eerste instantie in de muur en in de rebound werd zijn inzet gekeerd door Die Haghe-doelman Sven Bekking.

Mogelijkheden daarna over en weer. Een hoge bal vanuit de defensie werd door Nootdorper Le-Shwan Lisse doorgekopt over de doelman, maar de bal verdween naast het Haagse doel. Een schot van Mo Ouarraki ging net een metertje over en op slag van rust ging een schotje van Erik Lever van Die Haghe ruim naast. Een goede kans voor Jelle Halsema werd gekeerd door de Nootdorpse goalie.

Na rust viel al na vijf minuten de tweede Die Haghe-treffer. Noa Abid werd in de zestien onderuitgehaald en mocht zelf de strafschop nemen. Hoewel doelman Jordi de Bruijn er met de vingertoppen nog aan zat, verdween de bal wel in het Nootdorpse doel: 0-2. Na dik een uur spelen werd het duel in het slot gegooid door Sander de Jong. Hij krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied naar de linkerbovenhoek en doelman De Bruijn was kansloos: 0-3. sv Nootdorp kon niet veel meer uitrichten, uit een vrije trap van Jop Verhagen ging de bal via de lat over. Op slag van tijd nog een opstootje bij een aanval van sv Nootdorp, dat Shwendel Cijntje van de thuisploeg rood opleverde en Sander de Jong van Die Haghe de gele kaart.

Voor Die Haghe was het een nuttige wedstrijd waarbij de reserves voldoende speeltijd kregen en het goede gevoel kan worden meegenomen naar zaterdag, als HVV op Ockenburgh de volgende tegenstander is. Die Haghe dus door naar de volgende ronde, sv Nootdorp gaat in de herkansing.