Sir Winston Cup: TAC’90 pas na strafschoppen langs Full Speed

Zondag eersteklasser TAC’90 leek tegen Full Speed op een makkelijke overwinning af te stevenen. In het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup. In de slotfase kwam de ploeg uit Delft echter helemaal terug in het duel en dwong een strafschoppenserie af.  Van elf meter bleek TAC’90 toch de betere ploeg.

In de openingsfase probeerde Full Speed te voetballen tegen TAC’90, maar leverde de bal steeds snel weer in. De Haagse ploeg profiteerde hier goed van. In de tiende minuut gaf Mert Dogrusoz de bal voor, die bij de tweede paal kon worden ingetikt door Yassine Irzi. Tien minuten later zorgde Jesus Penate voor een 0-2 stand.

Binnenglijden

Full Speed kwam er daarna wat vaker uit, doordat TAC’90 vaker uit de formatie liep. In de 38e minuut kreeg de thuisclub een vrije trap. De bal werd in eerste instantie gemist door een vrijstaande speler, maar het speeltuig viel voor de voeten van Lucas van den Kolk, die hem vervolgens binnen kon glijden. TAC’90 stelde orde op zaken vlak voor rust. Een voorzet van Penate werd door Dogrusoz bij de eerste paal binnen gewerkt: 1-2.

Rebound

Na de thee mocht Rensy Barradas (foto) invallen. Dit zorgde ervoor dat TAC’90 kon domineren. Een steekbal van Yassin Irzi werd door Rensy Barradas koeltjes binnengeschoven. Na bijna een uur spelen nam Full Speed de bal over. Het eerste schot belandde nog op de paal, maar in de rebound kon Lesley Dijksman de 2-4 aantekenen. Na een driedubbele wissel ging het helemaal fout bij TAC’90. In de 86e minuut belandde de bal op de arm van Soeredj Angoelal. De penalty die volgde werd benut door Lesley Dijksman. Full Speed ging erin geloven en ging vol voor de gelijkmaker en dat werd beloond. Semet Mermer tekende vlak voor het eindsignaal voor de 4-4.

In de noodzakelijke strafschoppenserie schoten Randall Labordus, Rensy Barradas, Mert Dogrusoz en Mohaned Osman TAC’90 naar een 1-4 zege.