Derde Divisie: Swingend TOGB wint overtuigend van Baronie

TOGB heeft op overtuigende wijze Baronie voor eigen publiek verslagen. Op sportpark het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs zagen de vijfhonderd toeschouwers TOGB na een 3-1 voorsprong bij rust met een 4-1 overwinning van het veld stappen.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

Al in de eerste minuut stond TOGB op een 1-0 voorsprong. De laatste weken frequent scorende Anthony Slierendrecht was al na 23 seconden trefzeker. Het betekende de snelste goal ooit door TOGB gemaakt. Slierendrecht twijfelde niet toen hij binnen de zestienmeter van Baronie aangespeeld werd. De vleugelaanvaller drukte af en zag zijn schot binnenvallen achter doelman Butselaar. De sluitpost had klaarblijkelijk niet gerekend op een doelpoging en zag bovendien het schot van Slierendrecht laat aankomen: 1-0.

TOGB en Baronie maakten er deze zondag een heerlijke wedstrijd voor de toeschouwers van. De bezoekers verstopten zich na de vroege achterstand niet en TOGB combineerde er vrolijk op los. De gastheren wisselden voorin constant van positie, zetten hoog en vroeg druk op de Brabanders, waarmee TOGB veel creëerde. Ook doelman Moreno Zwarteveld was namens TOGB goed bij de les. Jurik Zimmerman kwam één op één met de Berkelse sluitpost te staan. De inzet van Zimmerman werd door een uitstekende reflex van Zwarteveld onschadelijk gemaakt.

Na ruim tien minuten voetballen werd Slierendrecht op maat bediend door TOGB-captain Le Fevre. Slierendrecht zag zijn inzet op de buitenkant van de paal eindigen. Le Fevre was ook de aangever bij een volgende TOGB-aanval. De aanvaller bediende nu Leroy Zwarteveld. De middenvelder liet een vilein schot los dat net over het Baronie-doel verdween.

Strafschop

TOGB was sterker, speelde geconcentreerd en was meer een eenheid dan Baronie. De Baronnen hadden veel moeite met het spel dat TOGB speelde en hadden het geluk aan hun zijde dat de soepel lopende TOGB-aanvallen nog geen doel troffen. De gasten kwamen halverwege de eerste helft via een slim uitgelokte strafschop door Jurik Zimmerman langszij. Zimmerman probeerde TOGB-verdediger Vincent Verbond te verrassen door met een versnelling langs hem te snellen. Verbond legde in een reflex zijn hand op de rug van Zimmerman die vervolgens gewillig naar het kunstgras ging. Scheidsrechter Krop twijfelde niet en wees direct naar de elfmeterstip. Noël de Graauw faalde niet vanaf elfmeter. De middenvelder stuurde TOGB-goalie Zwarteveld de verkeerde hoek in en schoof de bal beheerst binnen: 1-1.

Direct na de gelijkmaker was het weer Le Fevre die dreigend was voor TOGB. De vleugelaanvaller werd door Zandbergen rand zestien aangespeeld en koos er nu voor om zelf te schieten Dit terwijl voorgeven wellicht een betere optie was geweest. Het schot van de aanvoerder ging over. Youri de Winter was met een kopbal dicht bij de tweede TOGB-treffer van de middag. Ook de doelpoging met het hoofd van De Winter trof geen doel.

Het leek wachten op een tweede TOGB-treffer. Die tweede treffer kwam er uiteindelijk ook en werd door Slierendrecht gemaakt. De assist van Finn Ameling die de tweede goal inleidde, was van grote klasse. Ameling stuurde de bal over dertig meter op maat naar Slierendrecht, waarna de aanvaller de pass tot doelpunt promoveerde: 2-1. Een minuut later was het weer raak voor TOGB. Nu was het Talib  Azaroali die op aangeven van Youri de Winter trefzeker was. Azaroali troefde in duel Jaimy Kankam af en passeerde met een soepele voetbeweging doelman Butselaar: 3-1. Direct na de 3-1 leek TOGB zelfs op 4-1 te komen via een rake kopbal van Dean Zandbergen. De treffer werd echter geannuleerd vanwege hinderlijk buitenspel van Leroy Zwarteveld, die bovendien doelman Busselaar hinderde volgens de arbitrage. Er gebeurde veel op Sportpark het Hoge Land. Baronie mocht van geluk spreken dat het bij rust maar tegen een 3-1 achterstand aankeek.

TOGB had de controle over de wedstrijd. Na de helftwissel kwamen de geel-zwarten niet echt in de problemen. Baronie probeerde het wel, maar zag geen kans de aansluittreffer te maken of te forceren. Nadat beide coaches hun wissels ingezet hadden, was het een invaller die trefzeker was. Guus Steerneman tekende voor de 4-1. Na een afgeslagen hoekschop zag Steerneman dat de lange hoek bij doelman Butselaar ongedekt was. Met precisie krulde Steerneman de vierde TOGB-treffer binnen.

Vlak voor tijd was er een opstootje. Jurik Zimmerman ging te enthousiast door op Twan Verdel. De Bredanaar maakte de overtreding voor de TOGB-bank en haalde met zijn ongecontroleerde actie de woede van de thuisploeg over zich af. Zimmerman kreeg van scheidsrechter Krop toen iedereen gekalmeerd was geel voorgehouden. Het was het laatste wapenfeit van de middag. Nadat TOGB het spel had hervat, floot scheidsrechter Krop voor het einde.

TOGB won overtuigend van Baronie en kan vol vertrouwen toewerken naar de volgende thuiswedstrijd. Komende donderdag speelt TOGB het inhaalduel tegen UNA. De aftrap op sportpark Het Hoge Land is om 20.00 uur.