Terugblik Keuken Kampioen Divisie (ronde 10): Periodetitel sc Heracles

sc Heracles pakte door een 3-2 thuiszege de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. De achtervolgers PEC Zwolle en FC Eindhoven lieten dure punten liggen.

Tekst: Ton Beije

sc Heracles kwam voor eigen publiek tegen De Graafschap twee keer op voorsprong, maar beide malen kwamen de Super Boeren langszij. Bruns scoorde een kwartier voor tijd de winnende treffer: 3-2 en bezorgde zijn team de eerste prijs van dit seizoen.

PEC Zwolle ging hard onderuit bij FC Dordrecht, dat met liefst 3-0 aan het langste eind trok voor ruim 1500 toeschouwers. Ook Roda JC was in Kerkrade op schot. In de Limburgse derby stuurde het VVV Venlo met een 4-1 nederlaag huiswaarts. Vente was weer een belangrijke man bij de ploeg van trainer Streppel, want hij nam twee doelpunten voor zijn rekening.

Nipte zeges

Van het duel ADO Den Haag-FC Eindhoven (1-0) hebben wij al uitgebreid verslag gedaan. TOP Oss zag MVV vertrekken met een nipte 0-1 overwinning door een treffer van Remans. Jong Ajax stelde op De Toekomst teleur. Het team van Tom Beugelsdijk, Helmond Sport, bleef de Amsterdammers met 0-1 te baas. Lieftink was de maker van dat belangrijke doelpunt.

Jong FC Utrecht was op eigen veld niet opgewassen tegen Almere City FC. De bezoekers trokken, ondanks vier gele kaarten, met 0-2 de winst naar zich toe. Ook Telstar deed het prima. Waar ADO Den Haag een week eerder op eigen veld nog met 1-3 onderuitging tegen Jong PSV, won Telstar nu op De Herdgang in Eindhoven knap met 0-2. NAC Breda kreeg in Alkmaar een oorwassing. De Brabantse ploeg ging met liefst 4-0 onderuit tegen Jong AZ, dat bij rust nog maar met 1-0 de leiding had.

Wanordelijkheden

Willem II-FC Den Bosch heeft na wanordelijkheden op de tribune bijna een uur stilgelegen. Op dat moment had FC Den Bosch al een 0-1 voorsprong genomen. Nadat het vak van FC Den Bosch ontruimd was, kon het duel worden afgemaakt en FC Den Bosch won tenslotte met 1-2. Dammers van Willem II kreeg op slag van rust de rode kaart voorgehouden door arbiter Pérez.