TERUGBLIK KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE (ronde 11): PEC Zwolle langs sc Heracles

Vrijdagavond bracht PEC Zwolle de spanning terug in de kop van de Keuken Kampioen Divisie door te winnen thuis van sc Heracles. Telstar hield Roda JC in bedwang en FC Dordrecht verraste VVV Venlo op eigen veld.

Tekst: Ton Beije

PEC Zwolle schoot uit de slof tegen sc Heracles en nam een 3-0 voorsprong door onder meer twee treffers van Thy. sc Heracles kwam voor 14.000 toeschouwers sterk terug, maar bleef toch steken op 3-2. De voormalige ADO Den Haag-spelers Kastaneer en Veijnovic van PEC liepen nog tegen een gele kaart aan.

Blessuretijd

Telstar was met 2-1 te sterk voor Roda JC. De bezoekers wisten pas dik in blessuretijd via weer Vente te scoren. Jong Ajax haalde de drie punten op bij Almere City FC: 2-3. Willem II herstelde zich door bij het Helmond Sport van Tom Beugelsdijk met 1-3 te winnen. De Graafschap, komende vrijdag tegenstander van ADO Den Haag in het Bigoal Stadion ontdeed zich van Jong FC Utrecht. Gravenberch en Büttner hielpen de Superboeren aan een 2-0 winst.

Herstel

FC Eindhoven herstelde zich van de nederlaag bij ADO Den Haag en klopte met gering verschil (2-1) in een Brabantse derby TOP Oss. Die stand was al bij rust bereikt. Seedorf van FC Eindhoven moest wegens tweemaal geel voortijdig de kleedkamer op zoeken. FC Dordrecht blijft dit seizoen verbazen. Het klopte nu VVV in Venlo met 0-1. Baldé was diep in de eerste helft de maker van dat belangrijke doelpunt.

Verrassend

Verrassend was ook het ruime 3-0 verlies van Jong AZ op bezoek bij FC Den Bosch. De Brabantse ploeg, die bij rust met 1-0 de leiding had, sloef vooral na de pauze toe. MVV en Jong PSV hielden elkaar in Maastricht goed in evenwicht: 1-1. PSV kwam pas in de blessuretijd langszij via Colyn. ADO Den Haag tenslotte pakte een 1-2 winst bij NAC Breda. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.