Zondag Derde Divisie: TOGB ondanks treffer Leroy Zwarteveld met lege handen

Het is TOGB niet gelukt om de eerste overwinning in een avondwedstrijd te realiseren in de Derde Divisie. Op bezoek bij GVV Unitas gingen de geel-zwarten met 2-1 onderuit. Bij rust was het duel nog in evenwicht: 1-1.

Tekst: Ron Fruining

Unitas heeft in de persoon van Robert Mutzers een extra troef. Ook zaterdagavond was hij de gevierde man voor de Gorcumse formatie. Eerst scoorde de oud-prof in de zeventiende minuut de 1-0. Later in het duel zou de aanvaller weer van zich doen spreken.

TOGB, dat op verschillende plaatsen was gewijzigd door blessures en de door de staf bedachte tactiek op weg naar succes, kwam na vijfendertig minuten voetballen langszij. Middenvelder Leroy Zwarteveld (foto) schoot met scherp en zette TOGB op sportpark Molenvliet op 1-1.

Deksel

Na de thee kreeg TOGB het deksel op de neus, want het was weer Mutzers, die de Gorcumse aanhang deed juichen. Na vier minuten voetballen in de tweede helft wist de topscorer van de thuisploeg zijn dertiende van het seizoen te verzilveren: 2-1.

TOGB probeerde de gehele tweede helft de gelijkmaker te maken, maar slaagde hier zaterdagavond niet in. Zo leed de selectie van Mark Schuur haar vijfde nederlaag in een avondwedstrijd.

Volgende speelronde komt DEM naar Berkel en Rodenrijs. Op zondag 6 november wordt om 14.00 uur afgetrapt.