Twee regiospelers actief in Jong Oranje tegen Jong Roemenië

Jong Oranje heeft het tweede duel van deze interlandcyclus met 0-0 gelijk gespeeld op bezoek bij Roemenië. In de Cluj Arena, één van de stadions van het EK volgend jaar, waren hoogtepunten schaars.

De ploeg van KNVB-coach Erwin van de Looi kon alleen in de eerste helft van de oefenwedstrijd wat gevaar stichten. Van de Looi smeedt dit seizoen een team, op weg naar het EK volgend jaar juni. Deze interlandperiode wilde hij gebruiken om het 3-4-3-systeem te testen.

Eerste test

Vrijdag doorstond de ploeg tegen Jong België de eerste test. Nederland won knap met 1-2, dankzij twee treffers van Bryan Brobbey. De Ajax-spits maakte daarna de overstap naar het ‘grote’ Oranje, net als Ryan Gravenberch. Van de Looi haalde het tweetal vrijdag na een uur naar de kant. Joshua Zirkzee (oud-jeugdspeler bij onder meer ADO Den Haag) en Elayis Tavsan waren hun vervangers. Dit tweetal mocht dinsdag beginnen tijdens het oefenduel in Cluj Nupoca. Verder was de basiself hetzelfde als tegen België.

Schaars

De hoogtepunten aan de kant van Jong Oranje waren – net als bij gastheer Roemenië – eveneens schaars. Joshua Zirkzee probeerde het met zijn hoofd, waarna Radu Dragusin de bal ternauwernood van de lijn haalde. In de rust werd Joshua Zirtkzee vervangen door Thijs Dallinga en kwam Delftenaar Denso Kasius (foto) in de ploeg voor Jeremie Frimpong. Jong Oranje had veel de bal, maar kwam steeds niet verder dan het strafschopgebied van de Roemenen. Kansen bleven uit.

Het scheelde zelfs niet veel of Nederland had het duel ook nog verloren. In de slotfase kreeg de thuisploeg dé kans op de 1-0. Popescu zette handig Jovan Markovic alleen voor Scherpen. De Nederlandse doelman had nog nauwelijks iets te doen gehad, maar was desondanks op het juiste moment bij de les om een nederlaag te voorkomen.

(Bron: OnsOranje / foto: Orange Pictures)

Lees verder