Tweede Divisie: De Treffers geeft tegen Scheveningen vervolg aan succesreeks

Na zes overwinningen op rij, inclusief de bekerwedstrijd tegen RKC afgelopen week, werd ook Scheveningen geconfronteerd met de kracht van De Treffers uit Groesbeek. Door de overwinning op Scheveningen en het gelijke spel van HHC Hardenberg klom het team van trainer Leroy Echteld naar de tweede plaats.

Tekst: John Carlier

Ondanks een dubieuze penalty voor De Treffers kon toch een goed spelend Scheveningen, zeker in de eerste helft, de stand tot aan de rust en zelfs in de tweede helft tot minuut tachtig beperken tot 0-1. In de toch altijd goed functionerende verdediging van Scheveningen ontstond een misverstand waardoor gemakkelijk de 0-2 tot stand kwam. Ondanks deze stand bleef Scheveningen het toch proberen en kwam in de laatste fase nog tot 1-2 en met een beetje geluk had het zelfs nog 2-2 kunnen worden.

Gelijkwaardig

Tot en met het eerste half uur toonde Scheveningen zich gelijkwaardig aan De Treffers en mochten de Groesbekers zich gelukkig prijzen dat ze tot dat moment niet achterstonden. In de zevende minuut had Lex Immers al de mogelijkheid om te scoren, maar ondanks het feit dat hij de hoek voor het uitzoeken had, schoot hij de bal ver naast. In de negende minuut kreeg Scheveningen een corner die nog niet het gewenste resultaat opleverde. De aanvalsdrift werd onderbroken door een blessure voor Oussama Bouyaghlafen van De Treffers, die na behandeling toch het veld moest verlaten. Zijn plaats werd ingenomen Raymond Anane-Gyasi.

Onderbreking

Ondanks deze onderbreking pakte Scheveningen de draad toch weer goed op en kreeg al snel weer een mogelijkheid. Het was Rodny Lopes Cabral die de bal vanuit een corner in één keer op de slof nam, maar de bal hoog over zag gaan.

In de negentiende minuut wist Michael de Niet de bal vanuit een voorzet van Mehmet Aldogan net niet over de doellijn te tikken. Dankzij het druk zetten van Scheveningen was het eigenlijk wachten op de openingstreffer voor de gastheren, die echter maar niet wilde komen, want ook Jari de Jong en weer Rodny Lopes Cabral hadden de mogelijkheid voor de openingsscore.

Onverwachts

Geheel onverwachts deelde De Treffers in de 23e en 25e minuut twee plaagstootjes uit zonder succes, maar in de 28e minuut was het wel raak. Jordy Thomassen had de mogelijkheid om te scoren, maar op het laatste moment wist Jaimy Brute dit te voorkomen, waarbij volgens de scheidsrechter een overtreding zou zijn gemaakt in het strafschopgebied. Een zeer dubieuze beslissing van de scheidsrechter die leidde tot een penalty die door diezelfde Jordy Thomassen werd benut: 0-1. Deze beslissing riep – logisch – enige commotie op bij Scheveningen-trainer John Blok, die vervolgens de rode kaart kreeg uitgereikt en de dug-out moest verlaten.

Na deze beslissing kon de wedstrijd worden voortgezet met een wissel voor de geblesseerde Robert van Koesveld. Dario van Breukelen was zijn vervanger. In die laatste fase van de eerste helft had Michael de Niet nog twee mogelijkheden voor de gelijkmaker, maar zijn eerste schot vanuit een moeilijke positie ging over en de tweede net naast.

Kaarten

De tweede helft begon De Treffers met invaller Gino van den Berg voor Robin Janssen. Voor Scheveningen geen aanleiding om het spel te veranderen, want er kwam onmiddellijk weer gevaar. Het was weer Michael de Niet die vanuit een voorzet van Mehmet Aldogan de kwaliteiten van de keeper testte. Door die speelwijze van Scheveningen, waarbij absoluut geen sprake was van onsportiviteit, moest Mehmet Aldogan een gele kaart in ontvangst nemen. Ook invaller Gino van den Berg kreeg de gele kaart voorgehouden als gevolg van een overtreding tegen Michael de Niet.

Initiatief

Na het uitreiken van deze kaarten nam De Treffers toch wel het initiatief over en probeerde de overwinning veilig te stellen. Dit gebeurde ook tien minuten voor tijd. Er was even een misverstand in de verdediging van Scheveningen, waardoor Jordy Thomassen de volkomen vrijstaande Gavin Vlijter kon aanspelen die keeper Sven van der Maaten volkomen kansloos liet: 0-2.

Het leek er in eerste instantie op dat de wedstrijd was gespeeld, maar blijkbaar dacht Scheveningen daar anders over. Er werd gewisseld. David Kappel (foto) en Kevin Gomez-Nieto kwamen in het veld en Kappel gaf Scheveningen nog hoop. Hij bracht in de extra tijd de stand met een prachtige kopbal op 1-2 en in de laatste seconde kon Rick Wouters net voor de doellijn nog de gelijkmaker voorkomen.

De wijze waarop Scheveningen, zeker in de eerste helft, maar ook bij vlagen na rust heeft gestreden, moet toch hoop geven voor de komende wedstrijden.