Tweede Divisie: Doelpunten duur bij Excelsior Maassluis-Koninklijke HFC

Aan de Lavendelstraat bleken de doelpunten bij het duel tussen Excelsior Maassluis en Koninklijke HFC uiteindelijk heel duur te zijn. Beide teams wisten het vijandelijke net niet te vinden, zodat de ontmoeting eindigde zoals die was begonnen: 0-0.

Tekst: Ton Beije           |       Foto’s: Ron Heinen

De bezoekers uit Haarlem namen al snel het initiatief. Na dik tien minuten werd een schot van HFC-speler Zakari Eddahchouri een eenvoudige prooi voor doelman Ton Boks. Vlak daarna schampte een inzet van Jacob Noordmans de paal van Excelsior Maassluis. Na dik een kwartier een mogelijkheid voor de gastheren, maar het schot van Pieter Langedijk ging naast.

Kon.HFC bleef het proberen, maar zag inzetten van Sietse Brandsma (kopbal) en Gerry Vlak (schot vanaf twintig meter) over het doel van Boks gaan. Na bijna een half uur op de klok was er weer een kans voor de bezoekers, maar Sietse Brandsma wist vanaf de zijkant net niet Zakaria Eddahchouri te bereiken. HFC was de betere ploeg, maar wist dat niet in een treffer uit te drukken in het eerste half uur. Na een half uur kreeg de thuisploeg weer een kansje, maar Tobias Kleijweg kopte uit een hoekschop de bal over.

Daarna kwam Excelsior Maassluis goed weg, dat een kopbal van Jim Hulleman geen doel trof. Vier minuten voor rust kreeg HFC de beste kans van de wedstrijd tot dan toe, maar de inzet van Sietse Brandsma werd door doelman Boks met de voet gestopt.

Ook na rust was de eerste mogelijkheid voor Kon.HFC. Na een voorzet van John Hilton schoot Zakaria Eddahchouri de bal uit de draai naast het doel van Boks. Na bijna een uur spelen claimde HFC een strafschop omdat Brandsma onderuitgehaald  zou zijn in het strafschopgebied. De scheidsrechter wilde echter niets weten van een elfmetertrap. HFC bleef het proberen, maar de defensie van de ploeg van vertrekkend trainer Dogan Corneille gaf verder geen krimp en hield de nul vast. Omdat ook de gastheren niet tot scoren wisten te komen, was 0-0 het logische resultaat.