Tweede Divisie | Excelsior Maassluis klopt slap Rijnsburgse Boys

In de Jack’s League boekte Excelsior Maassluis een belangrijke overwinning op Rijnsburgse Boys. Beide ploegen zijn de competitie niet best begonnen en staan dan ook in het rechterrijtje van de competitieranglijst. Na de bekeruitschakeling van Excelsior Maassluis tegen Hercules Utrecht afgelopen woensdag was deze overwinning meer dan welkom.

Tekst: Cor Spruijt         |      Foto’s: Ron Heinen

Op sportpark Dijkpolder in Maassluis spraken de supporters schande van de bekernederlaag. Het was voor Excelsior Maassluis belangrijk om in de thuiswedstrijd tegen ‘de Uien’ een goede partij op de mat te leggen en zich zo enigszins te kunnen revancheren. In het eerste kwartier liet Maassluis het initiatief aan Rijnsburgse Boys. Via Furghill Zeldenrust kregen de bezoekers een kleine kans, maar echt gevaarlijk werden de Rijnsburgers niet. Zodra keeper Tom Boks van Excelsior Maassluis balbezit had, speelde Excelsior Maassluis met vijf man achterin. Rijnsburgse Boys probeerde druk te zetten waardoor de backs ver op de helft van Excelsior Maassluis kwamen te staan. De ruimte die zo achter de laatste linie van de bezoekers ontstond wist Excelsior Maassluis uitstekend te gebruiken.

Zo was het Pieter Langedijk, die na een foutje van Rijnsburgse Boys-aanvoerder Bram Ros voor de 1-0 zorgde. Niet veel later was het weer Langedijk die handig gebruik maakte van de vrije ruimte en doelman Wesley Zonneveld kansloos liet: 2-0. Vlak voor rust wist invaller Gabri Urbanus Excelsior Maassluis zelf op een 3-0 voorsprong te schieten. Drie kansen en drie doelpunten! Beter dan dit kan het niet. Met de 3-0 voorsprong voor Maassluis zochten de teams de kleedkamers op voor de rust.

In de tweede helft liet Excelsior Maassluis het initiatief geheel bij Rijnsburgse Boys, dat met meerdere wissels probeerde het tij te keren. Excelsior kreeg in de tweede helft een kans op een doelpunt. Keeper Wesley Zonneveld lag echter in de weg en voorkwam zo een vierde goal voor Excelsior Maassluis. Rijnsburgse Boys zocht de aanval, maar deed dit zonder echte overtuiging. Met behulp van doelman Tom Boks wist Rijnsburg toch nog een keer te scoren. De keeper schoot de bal in de voeten van Jordy Hilterman die dankbaar gebruik maakte van dit foutje: 3-1. In het laatste kwartier speelde Rijnsburgse Boys ‘alles of niets’. Excelsior Maassluis bleef eenvoudig overeind en pakte zo drie belangrijke punten.