Tweede Divisie: Excelsior Maassluis krijgt oorwassing bij Quick Boys

Excelsior Maassluis keek bij rust op Nieuw Zuid bij Quick Boys al tegen een 3-1 achterstand aan. Na de doelwisseling ging het niet veel beter met de ploeg van trainer Dogan Corneille. Bij het laatste fluitsignaal gaf het scorebord een stand van 7-2 aan.

Tekst: Ton Beije         |      Foto’s: Ron Heinen

Quick Boys kwam al snel in het duel aan de leiding. Na tien minuten torende Danny van den Meiracker boven alles en iedereen uit en kopte van grote afstand de bal achter doelman Tom Boks: 1-0. Het antwoord van Excelsior Maassluis liet niet lang op zich wachten. Binnen twee minuten was de gelijkmaker een feit. Gabri Urbanus kogelde de bal uit een vrije trap van zo’n vijfendertig meter via de lat en doelman Van der Helm binnen: 1-1.

Na een half uur spelen nam de thuisploeg wederom de leiding. Tyrone Owusu nam een lange bal van achteruit prima aan en liet vervolgens Boks kansloos: 2-1. Vlak daarna had de doelman van de bezoekers een geweldige reactie in huis op een kopbal van Van den Meiracker en voorkwam daarmee een grotere achterstand voor zijn ploeg. Vier minuten voor rust werd het toch 3-1 en Youssef El Kachati pikte zijn doelpunt mee. De voorzet van Bjelica leek voorlangs te gaan, maar E; Kachati kwam toch nog bij de bal en tekende de 3-1 ruststand aan. Bij was het nog 3-2 geworden op slag van rust, maar Quick Boys-doelman Paul van der Helm redde knap op een uithaal van Nino van den Beemt.

Vijf minuten na de hervatting was El Kachati alweer dicht bij een treffer. Hij omspeelde wel doelman Boks, maar schoof de bal vervolgens in het zijnet. De vierde Katwijkse treffer viel toch na twintig minuten in het tweede bedrijf. Invaller Jan-Willem Kamp pikte de bal op op eigen helft, stak het hele veld over en zocht vervolgens de verre hoek op van het doel van Excelsior Maassluis: 4-1. Twaalf minuten voor tijd deden ook de bezoekers iets terug. Tobias Kleijweg was verantwoordelijk voor de 4-2.

Drie minuten later schoot Quick Boys alweer met scherp. El Kachati zorgde er – op aangeven van Van den Meiracker – voor dat de formatie van Dogan Corneille weer op drie doelpunten afstand stond: 5-2. El Kachati maakte ook zijn hattrick compleet en schoot voor de formatie van trainer Edwin Grünholz het halve dozijn vol: 6-2. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 7-2 voor de gastheren en weer was Youssef El Kachati de schutter. Het team van Grünholz nam met deze monsterscore revanche voor de nederlaag van vorige week op eigen veld tegen Scheveningen.