Tweede Divisie: Excelsior Maassluis nipt baas over Katwijk

Een sterker Katwijk, dat met 0-1 voorkwam, zag Excelsior Maassluis in kort tijdsbestek de achterstand ombuigen in een voorsprong. Voor rust werd het nog 2-2 en diep in de tweede helft pakte de thuisclub alsnog de volle buit: 3-2.

Tekst: Ton Beije         |      Foto’s: Ron Heinen

Na ruim tien minuten spelen was de eerste mogelijkheid in dit duel voor Katwijk. Na een prima steekbal van Robbert Susan leek Ahmed El Azzouti te gaan scoren, maar doelman Tom Boks had een goede redding in huis. Een minuut later was het echter wel raak voor de Katwijkers. Tim Freriks profiteerde van een fout in de opbouw bij Excelsior Maassluis en bood El Azzouzi een niet te missen kans: 0-1. Katwijk nam na die openingstreffer het initiatief in handen en hield druk op de defensie van de gastheren. Een treffer leverde het niet op. Aan de andere kant kwamen de Tricolores na dik een half uur spelen wel op gelijke hoogte. Giovanni da Fonseca dook op voor doelman Jan-Paul van Leeuwen (ex-Excelsior Maassluis) en zette de 1-1 op het bord.

Even later had Van Leeuwen moeite met een vrije trap van Nino van den Beemt , wat een hachelijk moment voor het doel van Katwijk opleverde, maar geen treffer. Vijf minuten na de 1-1 weer een mogelijkheid voor de thuisploeg om te scoren. Kay Blokland tikte in de zestien Pieter Langedijk aan en arbiter Kuijntjes wees gedecideerd naar de stip. Gabri Urbanus schoot de bal hard langs Van Leeuwen: 2-1. Terwijl Katwijk een lange periode heer en meester was, zag Excelsior Maassluis toch kans in kort tijdsbestek een achterstand om te zetten in een voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft schoot Tim Freriks eerst nog in het zijnet en een minuut later rondde hij een prima Katwijkse aanval af: 2-2.

Na rust claimde Katwijk een strafschop wegens hands na een schot van Mukhtar Suleiman, maar scheidsrechter Kuijntjes wilde van geen elfmetertrap weten. Na bijna een uur spelen een kans in de zestien voor Carlito Fermina van Excelsior Maassluis, maar Blokland wist zijn schot te blokken. Vervolgens nog een mogelijkheid voor Pieter Langedijk, maar ook die poging werd geblokt. Aan de andere kant probeerde Suleiman het van afstand, maar zijn schot vloog over het doel van Tom Boks. Ahmed El Azzouti kreeg een ideale kans om zijn ploeg aan de leiding te helpen in de 67e minuut, maar doelman Boks redde bekwaam. Drie minuten later waren de gastheren dichtbij de 3-2, maar Langedijk schoot recht in handen van Van Leeuwen.

Met nog tien minuten te gaan kwam Excelsior Maassluis toch op voorsprong. Omar El Baad wist na een voorzet van Luivienno Statia de bal terug te koppen in de doelmond, waar de net ingevallen Devin Plank op de goede plaats stond om doelman Van Leeuwen koppend te verslaan: 3-2. Katwijk kwam niet verder meer dan een goed schot van Robbert Susan, dat geblokt werd. Ook na de vier extra minuten kwam er geen wijziging meer in de stand en kon Excelsior Maasluis  na het laatste fluitsignaal de 3-2 zege gaan vieren.