Tweede Divisie | Excelsior Maassluis speelt gelijk in Noordwijk

Na de 3-1 winst vorige week op Rijnsburgse Boys vertrok Excelsior Maassluis zaterdagmiddag vol vertrouwen naar Noordwijk. Drie punten werden het niet voor de ploeg van trainer Dogan Corneille (foto). In de Zuid-Hollandse badplaats stond er na ruim negentig minuten 1-1 op het scorebord.

Tekst: Hans Kulk

De ‘Tricolores’ uit Maassluis kwamen vlijmscherp uit de startblokken. Na amper twee minuten scoorde de ploeg van Corneille namelijk al de openingstreffer. Een schot van Gabri Urbanus spatte op de paal uiteen, waarna de terugspringende bal voor de voeten van Pieter Langedijk viel. Hij faalde niet: 0-1.

‘Lucky treffer’

Lang konden de bezoekers echter niet van de voorsprong genieten. Excelsior Maassluis-doelman Tom Boks wilde een bal wegschieten, maar de wind ‘besloot’ anders. Emiel Wendt was er als de kippen bij  en zorgde met zijn ‘lucky’ treffer voor Noordwijkse vreugde: 1-1.

In het verdere verloop van de eerste helft was de thuisclub dichter bij een tweede doelpunt dan de ‘Tricolores’, maar een afgekeurde treffer én een bal op de lat voorkwamen een Noordwijkse voorsprong.

Voordeel

Na de pauze kantelde het duel in het voordeel van Corneille en consorten, maar doelpunten leverde dat niet op, al was doelpuntenmaker Pieter Langedijk daar zeven minuten voor tijd wel heel dichtbij. De aanvaller dacht zijn zevende doelpunt van het seizoen te gaan maken, maar ondanks het passeren van de Noordwijk-doelman werd zijn inzet op het allerlaatste moment toch nog geblokt. Geen drie punten voor de bezoekers, maar slechts één.

Veel tijd om over dit duel na te denken krijgt coach Dogan Corneille niet. Aanstaande dinsdag staat alweer het volgende competitieduel op het programma. Een uitduel met Spakenburg dat dit weekend klop kreeg van Quick Boys (0-4). De messen zullen daarom geslepen zijn op sportpark De Westmaat.