Tweede Divisie: Excelsior Maassluis ziet na rust een voorsprong verdwijnen

Excelsior Maassluis begon goed aan het duel tegen OFC uit en kwam ook aan de leiding. Na de thee lieten de bezoekers het in kort tijdsbestek afweten en boog OFC de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Toen het 3-1 werd, was de strijd ook beslist.

Tekst: Ton Beije            |       Foto’s: Ron Heinen

Excelsior begon goed aan de wedstrijd bij OFC. Na een kwartier spelen kwam de formatie van trainer Dogan Corneille ook aan de leiding. Een fraaie aanval over links waar Carlito Fermina en Kevin Dercks bij betrokken waren werd door Nino van den Beemt koeltjes afgemaakt: 0-1. In die fase kregen de bezoekers wat meer mogelijkheden. Pieter Langedijk zag een inzet voorlangs het doel van OFC gaan.

Na zo’n vijfentwintig minuten spelen had Excelsior Maassluis het even lastig en kwam een paar keer goed weg, bij kopmogelijkheden van de thuisploeg, maar doelman Tom Boks hield zijn ploeg in die fase op de been. In het verloop van het eerste bedrijf kregen de Tricolores nog wat mogelijkheden, maar een tweede treffer zat er niet in.

Al vroeg in de tweede helft kwam OFC langszij. Na vijf minuten gaf namelijk Max Veerman doelman Tom Boks het nakijken. Daarmee was de tegenslag voor Excelsior Maassluis nog niet voorbij, want nog geen acht minuten later nam OFC brutaal de leiding via Ayoub Haddad: 2-1. Je mag dus gerust zeggen dat de bezoekers na de thee niet goed uit de kleedkamer waren gekomen.

Trainer Corneille wisselde met nog ruim twintig minuten te gaan Tobias Kleijweg en bracht voor hem in het veld Devin Plank. Vlak daarna een tweede wissel. Dave van Delft in de ploeg voor Jorn Ringelberg. Met nog een klein kwartier te gaan vergrootte OFC de marge en en wederom was Ayoub Haddad de schutter voor de Noord-Hollandse ploeg: 3-1. Om te trachten alsnog de bakens te kunnen verzetten wisselde de ploeg uit Maassluis wederom. Nu kwam Ilano Timas Silva binnen de lijnen en mocht Kevin Dercks gaan douchen. Het zette allemaal geen zoden meer aan de dijk, want bij het laatste fluitsignaal gaf het scorebord nog steeds de stand van 3-1 aan.