Tweede Divisie: Nederlaag Scheveningen door gebrek aan scorend vermogen

Op sportpark Houtrust moest Scheveningen het in speelronde 11 opnemen tegen Excelsior Maassluis. Drie punten moesten worden binnengehaald om enigszins uit die onderste regionen te komen. Op papier leek dit mogelijk, maar het scorend vermogen van Scheveningen gaat niet zoals het zou moeten gaan, waardoor het helaas weer tegen een kleine 0-1 nederlaag opliep.

Tekst: John Carlier      |     Foto’s: Ron Heinen

Na de aftrap van Excelsior Maassluis nam Scheveningen direct het initiatief, waardoor er in de beginfase mogelijkheden ontstonden om vroegtijdig te scoren. Het was eerst Rodny Lopes Cabral die in de negende minuut gemakkelijk het strafschopgebied binnenliep en vervolgens de bal net over knalde. Een minuut later, na weer een goede aanval, maakte Tobias Kleijweg net buiten het strafschopgebied een overtreding die met geel werd bestraft. Jari de Jong nam deze vrije trap voor zijn rekening en via het hoofd van diezelfde Tobias werd de bal tot corner verwerkt. Een goede start van Scheveningen die in de veertiende minuut een vervolg kreeg door een corner af te dwingen. Julian Markvoort Beke kopte de de bal vanuit deze corner net naast.

Na deze acties trok Excelsior Maassluis door goed te combineren de wedstrijd weer enigszins naar zich toe, waardoor het ook een corner forceerde, maar zonder resultaat. Nadat Scheveningen in de 24e minuut weer een vrije trap mochten nemen net buiten het strafschopgebied zonder resultaat, was het toch Excelsior Maassluis dat volkomen onverwachts de leiding nam. Door een snelle counter kwam de bal bij de volkomen vrijstaande Jorn Ringelberg, die een perfecte voorzet gaf waarna Pieter Langedijk de 0-1 kon scoren.  Een minuut later had het zelfs 0-2 kunnen staan toen weer Pieter Langedijk vanuit buitenspelpositie alleen op de keeper kon afgaan, maar door een perfecte redding van Sven van der Maaten bleef het scorebord op 0-1 staan.

Ingrijpen

Ondanks het drukzetten van Excelsior Maassluis zag Scheveningen toch nog kans om even voor het rustsignaal een corner te forceren die door goed ingrijpen van keeper Tom Boks werd onderschept.  Bijna was in de laatste minuut voor het rustsignaal toch nog een mogelijkheid voor de gelijkmaker. Lex Immers bood Rodny Lopes Cabral de mogelijkheid om te scoren maar zijn kopbal ging net over.

Excelsior Maassluis nam bij aanvang van de tweede helft onmiddellijk weer het initiatief, waarbij er twee mogelijkheden waren om de 0-2 op het scorebord te zetten. Het was eerst Kevin Dercks en daarna Redouan Omar Ouali die konden scoren, maar door twee prachtige reddingen van Sven van der Maaten werd dit voorkomen. In de 53e minuut maakte Rodny Lopes Cabral een overtreding net buiten het strafschopgebied die werd bestraft met geel en vervolgens werd de bal vanuit de vrije trap door Tobias Kleijweg net naast gekopt.

Wissels

Vanaf dat moment tot aan de 82e minuut zagen beide teams geen kans om mogelijkheden te creëren. Beide teams zakten weg naar een bedenkelijk niveau. In die periode wisselden beide trainers enkele spelers. Bij Excelsior Maassluis kwamen Nino van den Beemt en Dave van Delft in het veld en trainer John Blok bracht zelfs vier verse krachten in. Tim Peters was de eerste en vervolgens kwamen Gautam Kalpoe, Dario van Breukelen en Taygeorni Elvilia in het veld.  Het was Tim Peters die onmiddellijk met een kopbal voor gevaar zorgde, maar helaas voor de Schollekoppen ging de bal net naast.

Scheveningen bleef vechten voor de gelijkmaker wat Jaimy Brute een gele kaart opleverde en vervolgens wel tot twee corners leidde. Bij de laatste corner scoorde Jari de Jong bijna de gelijkmaker. Zijn kopbal ging net naast. Door de wissels en enkele overtredingen trok de goed leidende scheidsrechter Vereijken zeven minuten extra tijd bij. In die fase had ook Lex Immers bijna de gelijkmaker voor zijn rekening genomen. Twee corners werden nog geforceerd en bij de laatste kopte hij de bal net naast.

Na het laatste fluitsignaal kon Excelsior Maassluis wel de drie punten mee naar huis nemen, maar overtuigend was het zeker niet. Een gelijkspel had zeker op zijn plaats geweest.