Tweede Divisie: Raily Ignacio op dreef voor AFC, dat afrekent met Scheveningen

Na het gelijke spel thuis tegen OFC vorig weekend, moest Scheveningen nu aantreden voor de zware uitwedstrijd in Amsterdam tegen AFC. Bij rust keek de ploeg van trainer John Blok tegen een 1-0 achterstand aan. Na negentig minuten gaf het scorebord een 4-1 stand aan.

Tekst: Ton Beije            |      Foto’s: Orange Pictures

Doelpunten waren duur in de eerste helft. Pas vijf minuten voor rust viel de openingstreffer. Hagenaar Raily Ignacio – spelend voor AFC – werd goed ingespeeld en schoot uit de draai van buiten het strafschopgebied de 1-0 voor de gastheren binnen.

Een stand, die voor Scheveningen na de thee nog tot mogelijkheden behoorde, al zouden de bezoekers dan wel uit een ander vaatje moeten tappen. Binnen acht minuten wist AFC echter de marge te verdubbelen. Na een combinatie tussen Ignacio en ex-Scheveningen-speler Joël Tillema, kwam de bal bij Darren Maatsen, die de bal in de verre hoek zag belanden: 2-0.

Na dik een uur spelen kwam Scheveningen terug in de wedstrijd. Een goede aanval, opgezet door Lex Immers, bracht de bal bij Mehmet Aldogan en op zijn voorzet reageerde Mike de Niet adequaat en bracht Scheveningen op 2-1. De vreugde aan Scheveningse zijde was echter van korte duur, want vier minuten later was de marge weer twee treffers. Na een verkeerde inspeelpass aan Scheveningse kant kwam AFC er snel uit en op aangeven van Cody Claver gleed Melvin Platje de 3-1 binnen.

Met nog zo’n achttien minuten op de klok voerde trainer John Blok een dubbele wissel door. Lex Immers en Rodeny Lopes Cabral gingen naar de kant en Tim Peters en Julian Markvoort Beke moesten proberen de bakens te verzetten. Tien minuten voor tijd werd het duel in het slot gegooid toen wederom Raily Ignacio de stand op 4-1 bracht. Bij Scheveningen kwamen nog in het veld Georni Elvilia en Maarten Rieder (De Niet en Van Vught verlieten het veld), maar het was een verloren wedstrijd. Scheveningen heeft niet echt de kansen gehad om AFC in eigen huis pijn te doen.