Tweede Divisie | Scheveningen boekt zuinige zege in Volendam

Na het teleurstellende 1-1 gelijke spel tegen Spakenburg (er had meer ingezeten), vorig weekend op sportpark Houtrust, toog de ploeg van John Blok deze zaterdagmiddag naar palingdorp Volendam. Tegen de jonkies van de eredivisieclub boekten de groen-zwarte formatie een zuinige 0-1 zege.

Tekst: Hans Kulk        |    Foto’s: Orange Pictures

Over het duel tussen Jong Volendam en Scheveningen zullen geen opzienbarende verhalen worden geschreven. Maar dat zal de ‘Schollekoppen’ een zorg zijn. Het duel in het palingdorp leverde de formatie van John Blok namelijk wél drie belangrijke punten op. Door een treffer van Michael de Niet in de zeventigste minuut boekten de Houtrust-bewoners hun tweede zege van het nog prille seizoen.

De groen-zwarten lijken hun draai in de Tweede Divisie dit seizoen nog niet helemaal te hebben gevonden, kijkend naar de veertiende plek waarop zij nu staan. Maar dat zal John Blok niet verontrusten, het resultaat aan het einde van het seizoen is heilig.

Zover is het echter nog lang niet lang voor de Scheveningers, die aanstaande woensdag alweer hun volgende competitieduel spelen. Dan wordt op het veld van Excelsior Maassluis tegen de ‘jonkies’ van Sparta aangetreden, gevolgd door twee thuisduels tegen respectievelijk Noordwijk en Excelsior Maassluis.

In de Tweede Divisie is het nu nog ‘eb’ voor de Schollekoppen, maar als het aan Blok en consorten ligt wordt het heel snel ‘vloed’ op sportpark Houtrust.

 

Lees verder