Tweede Divisie | Scheveningen en Noordwijk sluiten af met gelijkspel

Scheveningen wilde voor eigen publiek iets goedmaken voor de 0-1 nederlaag die de ploeg van John Blok midweeks leed tegen Unitas. Voor rust geen echte grote kansen. Na de thee kwam Scheveningen op achterstand, maar maakte dat binnen de minuut weer goed. Bij die 1-1 bleef het ook op sportpark Houtrust.

Tekst: Ton Beije           |      Foto’s: Aad van der Knaap

Noordwijk wilde snel het initiatief nemen en zag al na drie minuten spelen een actie van Emiel Wendt met Sabir Achefay op niets uitlopen. Na negen minuten spelen zette Lex Immers namens Scheveningen goed druk, maar de bal voor het doel was te hard en leverde dus ook niets op.

In de tiende minuut al liep Barbosa Nhoca van de Noordwijkers tegen een gele kaart aan. Hij was Mike de Niet even kwijt en probeerde dat goed te maken met een overtreding. Na een kwartier ook de eerste gele prent aan Scheveningse kant. Jari de Jong was de boosdoener, hij maakte een overtreding randje zestienmeter op Jesper De Vré. De vrije trap van Dylan Rietvelt leverde niets op voor de bezoekers.

Halverwege de eerste helft werd een vlotte combinatie van Noordwijk afgesloten met een schot van Toer Bouwman, dat rakelings naast het doel van Sven van der Maaten verdween. Na bijna een half uur kwam Scheveningen goed door over de linkerflank, maar bij de voorzet pakte doelman Lars Jansen de bal voor de aanvallers van de thuisploeg gevaarlijk konden worden. Aan de andere kant was er tien minuten voor rust appèl voor hands van de Noordwijkers na een voorzet van Sem van Oosten, maar scheidsrechter Wiersma wilde van geen strafschop weten. Zonder verder noemenswaardige acties voor de doelen brak de rust aan met de dubbelblanke stand: 0-0.

Al snel in de tweede helft nam Noordwijk de leiding. Jesper de Vré kon op aangeven van Toer Bouwman de bal ongehinderd langs Sven van der Maaten koppen: 0-1. De vreugde aan Noordwijkse kan was van korte duur. Nog geen minuut later stond de 1-1 op het scorebord. Mehmet Aldogan wist doelman Jansen met een omhaal te verrassen: 1-1.

Na een uur spelen trok Scheveningen het initiatief naar zich toe. Er leek een goede mogelijkheid te ontstaan voor de thuisploeg, maar aan Noordwijkse kant was Dylan Rietveld de reddende engel, want hij kon er nog net een voetje tussen krijgen, voordat Scheveningen echt gevaarlijk kon worden. Over en weer nog plaagstootjes, maar naarmate het einde naderde was het duidelijk dat een gelijkspel in de maak was. Zes minuten voor tijd ging Noordwijker Rietveld nog wel naar de grond in het strafschopgebied, maar weer wilde scheidsrechter Wiersma, die drie minuten extra tijd bijtrok, niets weten van een pingel. In de blessuretijd kon Moatasim El Yaakoubi van Noordwijk nog een schot lossen, maar dat schot werd geblokt. Het bleef op Houtrust bij die 1-1 stand.