Tweede Divisie: Scheveningen op schot uit tegen IJsselmeervogels

Wat vaak het probleem bij Scheveningen was, het scoren van doelpunten, lukte in de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels wel. Na rust werd de thuisploeg naar een 1-5 nederlaag gespeeld. Drie belangrijke punten en bovendien goed voor het zelfvertrouwen.

Tekst: Ton Beije

IJsselmeervogels kwam sterk uit de startblokken. Kort na het begin gleed Morad el Haddouti langs Ruben Koorndijk, maar de verdediger van Scheveningen voorkwam met een uiterste krachtsinspanning dat de rechtsbuiten van IJsselmeervogels kon uithalen. Hoewel er na negen minuten gevlagd werd voor buitenspel, kreeg Khalid Tadmine van de thuisploeg een dot van een kans. Hij stond vogelvrij bij de strafschopstip, maar schoot de bal op keeper Sven van der Maaten.

Geannuleerd

Scheveningen dacht na een klein kwartier aan de leiding te komen, maar de treffer van Lex Immers werd op advies van zijn assistent door de scheidsrechter geannuleerd. Vlak daarna kreeg IJsselmeervogels weer een prima mogelijkheid, maar het schot van Daniël van Son ging via het been van een Scheveningse verdediger naast. Halverwege het eerste bedrijf een kans voor Michael de Niet, maar Wessel Boer wist op tijd het gevaar te bedwingen voor de gastheren. Vlak daarna verzorgde aan de andere kant Bradley Martis een steekpass op Youssef Blel, die de bal ineens op de schoen nam, maar het speeltuig verdween naast het doel van Sven van der Maaten. Na een half uur kwam Youssef Blel een teenlengte te kort om een lage voorzet van Bradley Martis binnen te tikken.

De Niet

Pal daarop nam Scheveningen de leiding. Waar IJsselmeervogels niet scoorde, deed Scheveningen dit wel. Na een corner valt de bal buiten het strafschopgebied voor de voeten van Michael de Niet. Hij schoot de bal in de zijkant van het doel: 0-1. Pal daarop werd het ook nog 0-2. Wederom was Michael de Niet de schutter aan Scheveningse zijde. Vijf minuten later scoorde De Niet bijna zijn derde treffer, maar Adil Haian was er op tijd bij voor de gastheren.

Aansluiting

Bij IJsselmeervogels, dat goed aan de wedstrijd was begonnen, was het geloof volledig weg na de treffers van Scheveningen. Toch kwam de thuisploeg nog voor de rust terug in de wedstrijd. Op het moment dat vierde official Luca Cantineau het bord omhooghield om aan te geven dat er een minuut extra tijd bij zou komen, scoorde Darren Roshevel met een schot van zo’n achttien meter, dat nog werd aangeraakt door Lex Immers: 1-2.

Slotfase

IJsselmeervogels wilde pal na rust langszij komen. Een kopbal van Mitch Willems ging naast en een vrije trap van Morad el Haddouti was een prooi voor doelman Sven van der Maaten. Niet IJsselmeervogels kam langszij, maar Scheveningen vergrootte de marge ruim een kwartier voor tijd. Na een prima actief van De Niet joeg Mehmet Aldogan de bal in de touwen: 1-3. Ook in de slotfase sloeg Scheveningen nog tweemaal toe. Mitchell de Vlugt stelde Michael de Niet in staat zijn derde treffer van de middag te maken (1-4) en De Vlugt zelf tekende voor de laatste treffer: 1-5.

(Foto: Erik de Weerd/IJsselmeervogels Media)