Tweede Divisie: Scheveningen pakt driepunter bij koploper Quick Boys

Een spectaculaire wedstrijd tussen Quick Boys en Scheveningen eindigde in een overwinning voor Scheveningen. In de 85e minuut stond het nog 0-3 voor Scheveningen, maar door een perfect genomen vrije trap net voor het strafschopgebied en een penalty kwam Quick Boys nog terug tot 2-3. Deze stand kon Scheveningen tot het laatste fluitsignaal vasthouden.

Tekst: John Carlier         |     Foto’s: Orange Pictures

Hoewel Quick Boys met drie corners goed aan de wedstrijd begon, kwam toch het eerste gevaar van Scheveningen. In de tiende minuut liep Mike de Niet door de verdediging alsof die er niet stond en kwam alleen voor de keeper. Zijn schot werd op het laatste moment nog net tot corner verwerkt. Een paar minuten later gaf Mike de Niet de bal op een presenteerblaadje aan Julian Markvoort Beke, die echter kans zag om alleen voor de keeper de bal naast te schieten.

Een goeie start van Scheveningen waardoor Quick Boys waarschijnlijk werd verrast en niet tot goede combinaties kwam en vervolgens leidde dat tot alleen maar foute passes. Ondanks deze goede start van Scheveningen had het toch in de 24e minuut 1-0 voor Quick Boys kunnen staan. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, perfect genomen door Ivailo Staal. De bal werd door keeper Sven van der Maaten wel gestopt, maar de afgeslagen bal kwam voor de voeten van clubtopscorer Youssef Kachati. Een niet te missen kans, maar zijn schot ging hoog over.

Uiteindelijk werd de eerste helft afgesloten met een 0-0 stand, waarbij gezegd moet worden dat Quick Boys zeker niet goed speelde, wat in belangrijke mate door goed spelen en snel druk zetten van Scheveningen werd veroorzaakt.

De tweede helft begon Quick Boys met twee wissels en een goede start. In de 46e minuut had het al 1-0 kunnen staan als Dyllando Panka een niet te missen kans had benut. Tot aan de 54e minuut mocht Quick Boys drie corners nemen waarbij in de laatste corner weer een mogelijkheid was voor Youssef Kachati. Weer faalde hij dit keer.

Na deze fase ontstond rond het uur spelen een vervelende situatie. Door een onschuldige overtreding op het middenveld van Rubin Koorndijk sloeg de vlam in de pan, terwijl daar geen enkele aanleiding voor was. Binnen no time was het van beide kanten trekken, duwen en slaan. Twee spelers van Quick Boys kregen geel, waardoor het nog meer escaleerde. Scheidsrechter Maurice Paarhuis floot de wedstrijd af voor een afkoelingsperiode. Na een kwartier kwam alleen Quick Boys op het veld terug en twee minuten later de scheidsrechter met zijn assistenten en de spelers van Scheveningen. Het eerste wat de scheidsrechter deed was ook twee gele kaarten uitreiken aan spelers van Scheveningen. Hierna werd de wedstrijd vervolgd met een vrije trap voor Quick Boys op de plek waar de escalatie begon.

Na dit vervelende incident was het toch weer Scheveningen dat de draad goed oppakte en twee corners forceerde. Bij de laatste corner kopte in de 67e minuut Lex Immers de bal richting doel waarna Jari de Jong de keeper verraste en de stand op 0-1 bracht. Twee minuten later had het zelfs 0-2 kunnen staan als Mike de Niet een niet te missen kans aan zich voorbij had laten gaan. Het was uitstel van executie voor de thuisploeg, want twee minuten later gaf Lex Immers met een prachtige kopbal keeper Paul van der Helm het nakijken.  Bij deze 0-2 stand leek de wedstrijd gespeeld.

Er werd aan beide kanten nogmaals gewisseld waarbij zeker invaller Tim Peters een opvallende rol vertegenwoordigde. Hij ontving de bal op eigen speelhelft en kon ongehinderd door de verdediging van Quick Boy lopen waarbij hij uiteindelijk ook keeper Paul van der Helm verraste met een afstandsschot en het scorebord op 0-3 bracht.

Quick Boys haalde toch nog in de laatste tien minuten alles uit de kast en via een vrije trap net voor het strafschopgebied zag invaller Nick Runderkamp niet alleen kans de muur te passeren maar ook de keeper. Bij deze 1-3 stand gooide het team van trainer Edwin Grünholz er nog een schepje bovenop en kreeg twee minuten later een terechte penalty. Clubtopscorer Youssef Kachati werd in het strafschopgebied onderuitgehaald en mocht zelf de penalty nemen. Sven van der Maaten heeft de bal alleen maar gehoord, want de bal ging steenhard in de kruising. Bij deze 2-3 stand rook Quick Boys een gelijkspel en bleef tot het laatste moment druk zetten. Hierbij forceerde het nog twee corners waarbij vanuit de laatste bijna de 3-3 tot stand kwam. Keeper Sven van der Maaten sloeg de bal tegen de paal en de terugstuitende bal kwam recht in zijn handen.

De slotfase was hectisch, maar Scheveningen wist tot het laatste fluitsignaal goed stand te houden en mocht zich terecht de winnaar noemen van deze wedstrijd. Drie punten pakken tegen de koploper is een boost voor de volgende wedstrijden.