Tweede Divisie | Scheveningen verdient meer dan gelijkspel

Na de uitschakeling in de beker afgelopen week tegen Harkemase Boys, heeft Scheveningen zich goed hersteld en een verdienstelijk gelijkspel geboekt tegen Spakenburg. Niet alleen de eerste helft bood Scheveningen goed tegenstand, maar zeker ook het goede spel in de tweede helft had een overwinning moeten opleveren. De gemiste strafschop van Michael de Niet had de bekroning kunnen zijn.

Tekst: John Carlier        |        Foto’s: Orange Pictures

Op sportpark Houtrust speelden twee vissersdorpen tegen elkaar waarbij het voor beide teams van groot belang was om de drie punten binnen te halen. Spakenburg zou aansluiting behouden met de top en Scheveningen zou zich wat meer uit de onderste regionen spelen.

Waarschuwingen

Scheveningen begon goed en het vertoonde spel was gelijkwaardig aan het tot nu in de competitie goed spelende Spakenburg. De druk en de inzet die Scheveningen in de beginfase lieten zien leverde wel twee waarschuwingen op voor Jaime Brute en Ruben Koorndijk. Het enige wat Spakenburg in die fase daar tegenover kon stellen was een corner zonder gevaar en een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap werd door Vince Gino Dekker in de muur geschoten. Drie minuten later mocht Luuk Admiraal weer een vrije trap nemen en dit keer ging de bal net naast.

Ook Scheveningen had hierna de mogelijkheid op de 1-0. Een goede combinatie tussen Lex Immers en Mehmet Aldogan, waarbij laatstgenoemde de bal in één keer op de slof nam, maar net naast zag gaan. Ondanks het goede spel van Scheveningen nam Spakenburg in de 26e minuut onverwachts toch de leiding. Vanuit een scrimmage voor het doel van Sven van der Maaten werd de bal hard ingeschoten en kon Julian Markvoort Beke niet voorkomen dat het speeltuig via zijn arm over de lat ging. Toch wees scheidsrechter De Beuckelaer resoluut naar de stip. Sven van der Maaten dook wel naar de hoek, maar Floris van der Linden schoot de bal middendoor en de 0-1 kon op het scorebord worden gezet. De Scheveningen-speler kreeg nog geel voorgehouden.

Hoop

Scheveningen bleef tot aan de rust goed combineren en tegenstand bieden, maar wel met een gele kaart voor Lex Immers. Ook Dwayne Green had zich vijf minuten voor rust niet onder controle en kreeg ook geel. Een ruststand van 0-1, die niet helemaal terecht was, maar gezien het spel van Scheveningen was er wel goede hoop voor de tweede helft. Wellicht heeft trainer John Blok in de rust verteld dat tegen dit team punten te behalen zijn en dat bleek ook bij de start van de tweede helft.

Scheveningen begon weer goed en forceerde direct twee corners, maar nog wel zonder resultaat. Het goede spel werd in de 53e minuut wel beloond. Door de druk die het hele team op de verdediging van Spakenburg zette, ontstond er een mogelijkheid voor Mitchell de Vlugt. Op een voorzet van Rodny Lopes Cabral kwam de bal via een verdediger bij De Vlugt en kon hij de bal in de uiterste hoek schieten. Een terechte 1-1 stand.

Scheveningen voelde dat er meer inzat en voerde de druk op, waardoor drie minuten later de bal door Jaime Brute nog over werd gekopt. Een minuut later een harde pegel van Julian Markvoort Beke die maar net door de vuisten van keeper Alessandro Damen kon worden gestopt en weer drie minuten later een vrije trap die vanaf de zijkant van het strafschopgebied door Mitchell de Vlugt werd overgeschoten.

Collectief

Doordat het elftal van Scheveningen niet alleen een sterk collectief vertoonde, maar ook zeer gedreven speelde kon de 2-1 niet uitblijven. Wel kreeg Spakenburg nog twee corners, maar deze leverden niets op.

In de 72e en 76e minuut werd bij beide teams gewisseld waarna Spakenburg via Floris van der Linden vanuit een corner de mogelijkheid kreeg voor 1-2, maar zijn kopbal ging net over. Tien minuten voor tijd wisselde John Blok weer en bracht Maarten Rieder en Barry Rog in het veld, waardoor de druk nog meer werd opgevoerd en dit leidde in de 82e minuut tot een strafschop. Op aangeven van Ruben Koorndijk werd Jaime Brute in het strafschopgebied gevloerd. Ook bij deze overtreding wees de scheidsrechter resoluut naar de stip. Michael de Niet mocht deze strafschop voor zijn rekening nemen. De hard ingeschoten bal belandde op de paal en de teruggekaatste bal kwam voor de voeten van invaller Barry Rog, die de bal over de lat schoot.

Het bleef spannend tot aan de slotminuut waarbij zowel Scheveningen als Spakenburg de mogelijkheid had voor de drie punten. Eerst was het in de 88e minuut Floris van der Linden die net naast schoot en in de slotminuut schoot Dario van Breukelen vanuit een corner net naast. De grootste kans in de extra tijd was voor Ruben Koorndijk, die een steekpassje van Barry Rog ontving en alleen voor de keeper kwam. Zijn schot ging helaas voor Scheveningen net naast, maar gezien de prachtige aanval had deze kans beter lot verdiend.

Al met al een eindstand van 1-1, waarmee Spakenburg tevreden mag zijn en voor Scheveningen een teleurstelling was. Het vertoonde spel van Scheveningen mag zeker een compliment krijgen en zal een goede motivatie zijn voor de komende wedstrijden.