Vierde Divisie (zo) | Dominant RKAVV terug aan kop na zege op Alcides

RKAVV heeft de koppositie in de Vierde Divisie terug. Op eigen veld lieten de Leidschendammers na om een monsterscore neer te zetten tegen Alcides. De vele kansen die RKAVV onbenut liet, werden de rood-witten niet fataal. Dankzij een treffer van Zakaria Amrani won RKAVV met minimaal verschil van de ploeg uit Meppel en greep het opnieuw de leiding in de vierde divisie.

Tekst: Jonas Bloemen          |      Foto’s: Franca Dobbe

RKAVV startte sterk tegen Alcides, dat in de voorgaande zes wedstrijden al tien punten had verzameld. Binnen twee minuten wurmde Edwin Agyare zich langs twee Alcides-verdedigers waarna hij alleen op doelman Xander Jager afging. Agyare ging hierbij naar de grond, maar het vergrijp was te licht voor een vroege strafschop. RKAVV had veel balbezit, maar had met Alcides te maken met een tegenstander die loerde op de counter. Een compact elftal, waardoor het in de openingsfase maar sporadisch tot grote kansen kwam. Edwin Agyare dwong doelman Jager met een schot wel tot de hoek, maar de Meppelse goalie wist de bal zonder al te veel moeite te verwerken tot een corner.

Halverwege de eerste helft dook plotseling Alcides op voor het Leidschendamse doel. Uit een vrije trap vanaf de zijlijn mocht Milan Ronkes helemaal vrij inschieten op het RKAVV-doel. Ronkes leek zelf te schrikken van de plotselinge vrijheid die hij kreeg, dat zijn inzet dermate zacht was dat doelman Mike ten Kroode de bal eenvoudig kon oprapen.

RKAVV zette in de laatste tien minuten voor rust nog even extra aan. Dit resulteerde in een kansenregen voor de Leidschendammers. Zo mocht Tristan Croes na een corner helemaal vrij inkoppen, maar de verdediger kopte van dichtbij over. Even later wist Zakaria Amrani zichzelf knap in schietpositie te brengen, maar zijn fraaie poging ging via de onderkant van de lat terug het veld in. Op slag van rust was het uiteindelijk alsnog Amrani die RKAVV op een meer dan verdiende voorsprong zette. Na een geweldige aanval over meerdere schijven, stuurde Xavier Akinrinbola meerdere verdedigers het bos in om vervolgens de bal perfect terug te leggen op Amrani. Amrani mikte de bal in één keer in de verre hoek en zette de 1-0 op het scorebord.

Al snel na rust reeg RKAVV opnieuw de kansen aaneen. Omdat het ingezakte Alcides een doelpunt moest gaan maken om een nederlaag af te wenden, kreeg de thuisploeg meer ruimte dan in het eerste bedrijf. Slechts anderhalve minuut na de theepauze stormde RKAVV-topscorer Tom Plezier alleen op het doel af. Hij stuitte echter op doelman Xander Jager. Niet veel later mocht Tristan Croes opnieuw vrij inkoppen uit een corner, maar ditmaal kopte hij naast.

RKAVV was aanvallend oppermachtig en kreeg ontzettend veel kansen. Zo kreeg Zakaria Amrani na een geweldige solo de bal bij Edwin Agyare, maar hij schoot van dichtbij over. Even later snelde Tom Plezier, na een mooie actie van Edwin Agyare, opnieuw alleen op het doel af. Vanwege de snelheid van RKAVV waren de rood-witten vervolgens in overtal voor het doel, maar nadat Plezier de bal niet helemaal goed aflegde op Akinrinbola, werd de inzet van de buitenspeler vlak voor de doellijn geblokkeerd.

RKAVV nam allesbehalve gas terug en was gretig om uit te lopen naar een grotere uitslag. Aan de andere kant was Alcides onmachtig om het de sterke defensie van RKAVV lastig te maken. De minst gepasseerde achterhoede van de competitie kwam ook tegen Alcides in de tweede helft amper in de problemen. RKAVV bleef kansen krijgen. Zo ging Tom Plezier wederom zonder succes alleen op doelman Jager af en zag Xavier Akinrinbola een mooi schot op de lat uiteenspatten. In de blessuretijd had zelfs rechtsback Jubilee Djan nog een grote kans om de wedstrijd definitief te beslissen. De verdediger greep goed in en mocht vervolgens doorstomen richting het doel, alwaar ook hij op goalie Jager stuitte.

RKAVV kwam in de slotfase echter niet meer in de problemen en mocht opnieuw drie punten bijschrijven. Dankzij de resultaten op de andere velden heroverde RKAVV de koppositie. Met nog drie wedstrijden te gaan, gaan de Leidschendammers aan kop. Volgende week speelt RKAVV een kraker van jewelste. In Noordwijk wacht dan de nummer twee SJC.

(Klik HIER voor meer foto’s van RKAVV – Alcides)