Vierde Divisie (zo) | HBS stelt teleur en moet punten aan Purmersteijn laten

HBS mocht als koploper Purmersteijn ontvangen, een niet te onderschatten tegenstander. Voor de pauze kwamen beide teams niet aan scoren toe. Na de doelwisseling wisten alleen de bezoekers het vijandelijke doel te vinden en dat betekende dat Purmersteijn met de drie punten vertrok vanaf sportpark Craeyenhout.

Tekst: Ton Beije           |       Foto’s: Franca Dobbe

Purmersteijn kwam ook goed uit de startblokken. Het eerste gevaar ontstond ook voor het doel van HBS, dat er zeker in de beginfase niet echt aan te pas kwam. Dat bleef zeker zo in het eerste kwartier waarin Purmersteijn de bovenliggende partij was.

Klagen

Aanvallend kon HBS de positie op de ranglijst nog niet waarmaken. De doelman van Purmersteijn had dan ook niet te klagen of het moest zijn over zijn ‘gestolen’ bidon. Een mogelijkheid leek er in het eerste bedrijf te komen voor de gastheren, maar Martijn le Congé zag de op rechts vrijstaande Fabian Hilpert over het hoofd en had de focus gericht op de linkerkant naar Ilias Kariouh.

De laatste tien minuten van de eerste helft kwam HBS wel beter in de wedstrijd. Het tempo lag hoog en de formatie van trainer Ekrem Kahya kreeg zelfs wat halve kansen. Gescoord werd er echter niet door beide partijen voor de rust, een tegenvaller voor het publiek, dat in groten getale aanwezig was.

In de tweede helft moest HBS-doelman Delano Kortstam als eerste in actie om Purmersteijn van het scoren te houden. Bij een veel belovende aanval van HBS werd er bij de Noord-Hollanders ‘professioneel’ ingegrepen zoals dat heet, maar het kostte wel een gele prent. HBS kwam ook beter in de wedstrijd, dan in de aanvangsfase. Er ging nu iets meer dreiging uit van de HBS-voorwaartsen. Aan de andere kant moest de Haagse defensie wel attent blijven bij de tegenstoten van Purmersteijn.

Tegenstoot

Bij zo’n tegenstoot was het al bijna 0-1, maar doelman Kortstam hield HBS met een knappe redding op de been. Het kleine overwicht dat HBS had, leverde geen echte kansen op. Wat dat betreft was Purmersteijn gevaarlijker. Aan de andere kant had HBS wel pech, dat er een bal van de lijn werd gehaald bij de bezoekers. Wat er al een tijdje aan zat te komen, gebeurde dan ook een klein kwartier voor tijd. Purmersteijn kwam op voorsprong door een treffer van Thomas Schaap: 0-1.

HBS ging nu meer druk zetten om te trachten er alsnog een gelijkspel uit te halen. Martijn le Congé kreeg een goede schietkans, maar hij koos ervoor de bal opzij af te leggen en dat leverde niets op. Jedsel Markes kwam gevaarlijk door, al werd hij wel teruggefloten voor buitenspel. Markes kreeg even later nog een dot van een mogelijkheid, maar de nul bij HBS bleef op het bord staan. De gastheren hadden nog vijf minuten om het dreigende verlies te voorkomen. Kansjes kwamen er nog voor HBS, maar een schot van Berend Kaster was kansloos en een kopbal van Jedsel Markes verdween naast het Purmersteijn-doel. Bij een laatste mogelijkheid voor HBS was de doelman weer de winnaar en nadat de extra tijd er opzat gaf de scheidsrechter het laatste fluitsignaal. Een teleurstellende 0-1 nederlaag voor HBS, dat de koppositie ook gelijk moet afstaan aan RKAVV dat aan de Kastelenring Westlandia klopte.

(Klik HIER voor meer foto’s van HBS-Purmersteijn)