Vierde Divisie (zo): Westlandia boekt belangrijke uitzege

Westlandia reisde zaterdag al af naar Alphen aan de Rijn voor een uitwedstrijd tegen Alphense Boys. De nummer vier van de Vierde Divisie zondag doet het prima. Voor aansluiting bovenin was een overwinning van belang. Het duel werd zaterdag al aan het einde van de middag gespeeld.

Tekst: Marlon Taal

In de openingsfase van de wedstrijd zochten vooral de bezoekers naar kansen. Halverwege de eerste helft kwam Westlandia dan ook op voorsprong. Dinand Kuhn (foto) kon de bal inkoppen op aangeven van Peter Cedeno: 0-1. Nog geen tien minuten later zette Kuhn Jeremy van Uunen voor de keeper, maar zijn inzet kon worden gekeerd. Twee minuten later kon Alphense Boys de gelijkmaker binnentikken. Sami Haouam was de man van de treffer: 1-1. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de gelijkmaker. Vlak voor rust sloeg Dinand Kuhn weer toe vanaf de rand van de zestien. Westlandia ging lekker de rust in met een 1-2 voorsprong.

Doelgebied

Na de pauze zochten beide teams vaker het doelgebied van de tegenstander op. Peter Cedeno was namens de bezoekers dichtbij de 1-3, maar de doelman van Alphense Boys kon zijn inzet nog net met de voet keren. De thuisploeg kwam ook dichtbij, met nog ruim twintig minuten te spelen ging de bal net over het doel van Jordi Acevedo. Nog geen vijf minuten later kwam daar dan de beslissende 1-3 voor de Naaldwijkers. Jeremy van Uunen wist de bal langs de doelman te schieten na een goede dieptepass van Kihama da Costa.

Alphense Boys kwam na de treffer van de Westlanders nog wel op 2-3 via invaller Stojan Cekic, maar na negentig minuten stond deze score ook nog op het bord. Westlandia, de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende Cesco Agterberg, pakte daarmee een belangrijke zege uit in Alphen aan de Rijn.

(Foto: Orange Pictures)