Vrouwen 2e klasse: Forum Sport langs DSVP, RKDEO komt tekort tegen Bergen

Op zaterdag boekte Forum Sport haar eerste overwinning. Dit ging ten koste van regiogenoot DSVP. RKAVV moest zich gewonnen geven tegen UVS. De zondagploeg van RKDEO moest in de tweede helft een nederlaag incasseren tegen Bergen.

2e klasse B (zaterdag)

RKAVV kon niet aanhaken bij de subtop. De Leidschendamse vrouwen moesten zich in het thuisduel met UVS gewonnen geven. De wedstrijd ging met 1-3 verloren. Nina van der Hoeven scoorde de enige treffer voor RKAVV.

In Voorburg kwam hekkensluiter Forum Sport met 1-0 voor tegen DSVP dankzij een doelpunt van Bibi van der Linden. De thuisploeg bleef de betere ploeg, maar had ook veel te danken aan keeper Dominique van der Meulen die haar doel lang schoonhield. Na rust had Forum Sport het duel op slot moeten gooien, maar werd het negen minuten voor tijd 1-1. DSVP drong aan, maar de thuisploeg bleef knokken. Eline Hoogteijling ontving de bal op de punt van het strafschopgebied en speelde met een fraaie solo vier speelsters van DSVP uit en schoot de bal in de korte hoek: 2-1. De eerste zege van het seizoen voor Forum Sport.

2e klasse E (zondag)

Al vroeg in het duel met het sterke Bergen opende RKDEO de score. Een aanval over de rechterkant werd door Ginger van der Voort (foto) goed afgerond. De 1-0 leek ook de ruststand te worden in de gelijk opgaande eerste helft. In de 43e minuut werd een speelster van Bergen onderuitgehaald. De door arbiter Alex Pronk gegeven strafschop werd door Isabel Nijland in de touwen gewerkt: 1-1.  Bergen was in de tweede helft duidelijk de betere ploeg. Na tien minuten leverde een vrije trap van rechts een treffer van Puck Wierdsma op en kwamen de bezoeksters op voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Bergen won het duel met 1-2, maar moest wel met tien speelsters afsluiten nadat doelpuntenmaakster twee gele kaarten kreeg voorgehouden. De eerste voor wegtrappen van de bal en tweede voor commentaar op de gele kaart. RKDEO-doelvrouw Lindsay Maaskant was van grote waarde voor RKDEO. Zij hield de schade beperkt tot 1-2.